Root » , , , , » Imenovan novi župnik u Bolu

Imenovan novi župnik u Bolu

Objavio: BracOnline | 28. 07. 2017.

Fra Mirko Jagnjić Bol Murvica Gornji Humac slike otok Brač Online
Hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk donio je na prijedlog provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića odluku o razrješenju fr. Damira Šokića s dosadašnje službe župnika župe Gospe Karmelske u Bolu. Bračka župa povjerena je na upravljanje dominikancima čija je redovnička zajednica nedavno ojačana s dva nova redovnika. Dominikanac Šokić tako je s te službe razriješen nakon devet godina, ali će i nadalje ostati u Bolu na službi starješine u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne.

Novim bolskim župnikom imenovao je fr. Mirka Jagnjića koji je u Bol došao protekle godine nakon službe u hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu. Osim župničke službe u Bolu i obližnjoj Murvici, fr. Jagnjić obnašat će i službu upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu. Primopredaja službi obavljena je 23. srpnja u nazočnosti zamjenika provincijala fr. Marinka Zadre. Zahvalu dosadašnjemu župniku u ime crkvene zajednice uputila je Željana Cvitanić, darovavši fr. Šokiću križ, dar jednoga bolskoga umjetnika.

Na području naše Hvarsko-bračko-viške biskupije djeluju dva dominikanska samostana. Uz samostan u Bolu iz 1475. godine, dominikanci imaju i samostan Sv. Petra mučenika u Starome Gradu na Hvaru koji je utemeljen 1481. godine. U protekloj godini, u prigodi 800. obljetnice dominikanskoga Reda, dominikancima iz bolskoga samostana dodijeljena je nagrada Grb općine Bol za njihov doprinos u kulturnom i vjerskom životu bolskih žitelja.

TEXT BY: Jadran Bašić

Fra Mirko Jagnjić Bol Murvica Gornji Humac slike otok Brač Online
HKM HAMBURG Od vjernika se oprašta p. Mirko
PHOTO BY: CroExpress.EU

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -