Home » , , , , » Imenovan novi župnik u Bolu

Imenovan novi župnik u Bolu

Objavio: BračOnline | 28.7.17 |

Fra Mirko Jagnjić Bol Murvica Gornji Humac slike otok Brač Online
Hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk donio je na prijedlog provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića odluku o razrješenju fr. Damira Šokića s dosadašnje službe župnika župe Gospe Karmelske u Bolu. Bračka župa povjerena je na upravljanje dominikancima čija je redovnička zajednica nedavno ojačana s dva nova redovnika. Dominikanac Šokić tako je s te službe razriješen nakon devet godina, ali će i nadalje ostati u Bolu na službi starješine u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne.

Novim bolskim župnikom imenovao je fr. Mirka Jagnjića koji je u Bol došao protekle godine nakon službe u hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu. Osim župničke službe u Bolu i obližnjoj Murvici, fr. Jagnjić obnašat će i službu upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu. Primopredaja službi obavljena je 23. srpnja u nazočnosti zamjenika provincijala fr. Marinka Zadre. Zahvalu dosadašnjemu župniku u ime crkvene zajednice uputila je Željana Cvitanić, darovavši fr. Šokiću križ, dar jednoga bolskoga umjetnika.

Na području naše Hvarsko-bračko-viške biskupije djeluju dva dominikanska samostana. Uz samostan u Bolu iz 1475. godine, dominikanci imaju i samostan Sv. Petra mučenika u Starome Gradu na Hvaru koji je utemeljen 1481. godine. U protekloj godini, u prigodi 800. obljetnice dominikanskoga Reda, dominikancima iz bolskoga samostana dodijeljena je nagrada Grb općine Bol za njihov doprinos u kulturnom i vjerskom životu bolskih žitelja.

TEXT BY: Jadran Bašić

Fra Mirko Jagnjić Bol Murvica Gornji Humac slike otok Brač Online
HKM HAMBURG Od vjernika se oprašta p. Mirko
PHOTO BY: CroExpress.EU
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica