Home » , » Verbalni napad na Janicu Kostelić u Supetru

Verbalni napad na Janicu Kostelić u Supetru

Objavio: Brač Online | 11.6.17 |

Janica Kostelić uvrede Torcida Brač Supetar slike otok Brač Online
Na našem otoku nažalost novi incident, ovoga puta srećom ipak samo verbalni. Nakon što smo na portalu objavili vijest o fizičkom napadu na Zdravka Mamića, savjetnika NK Dinamo, u srijedu 7. lipnja, koji se nalazi na odmoru u Bolu, ovoga puta na meti se našla proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić, inače državna tajnica za šport, koja je u subotu 10. lipnja putovala na Brač kako bi 11. lipnja sudjelovala u Bolu na finalnome natjecanju teniskoga turnira Croatia Bol Open.

Po dolasku u Supetar redovitom trajektnom linijom pripadnici Torcide dočekali su Janicu Kostelić i verbalno je napali, koja je o svemu obavijestila policiju. Nemili verbalni incident dovodi se u vezu s već dužim otporom koji dio navijača usmjerava prema Hrvatskom nogometnom savezu. Prema priopćenju policije, uhićeno je pet osoba zbog narušavanja javnoga reda i mira nad kojima će biti provedeno kriminalističko istraživanje. Vrlo brzo priopćenjem se oglasila i Vlada Republike Hrvatske, oštro osuđujući, kako ističe, "vulgarno vrijeđanje najtrofejnije športašice u hrvatskoj povijesti, državne tajnice Središnjega državnog ureda za šport Janice Kostelić, od skupine navijača".

"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnoga uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti", stoji u priopćenju naše Vlade. Nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi Hrvatski olimpijski odbor. "Ponašanje skupine muškaraca koja je danas na Braču dočekala i vrijeđala Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, sramotno je i neprihvatljivo u civiliziranom društvu. Janica je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena. Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu, a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje. No prije svega zaslužuje poštovanje kao žena, i kao takva ne smije biti meta ovakvih divljačkih ispada", ističe se u prioćenju HOO-a. Kako doznajemo, Janica Kostelić je poslije incidenta napustila naš otok i uputila se prema Zagrebu.

TEXT BY: Jadran Bašić

Facebook video by Hajdučke vijesti:

0 komentara:

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica