Root » , » Verbalni napad na Janicu Kostelić u Supetru

Verbalni napad na Janicu Kostelić u Supetru

Objavio: BracOnline | 11. 06. 2017.

Janica Kostelić uvrede Torcida Brač Supetar slike otok Brač Online
Na našem otoku nažalost novi incident, ovoga puta srećom ipak samo verbalni. Nakon što smo na portalu objavili vijest o fizičkom napadu na Zdravka Mamića, savjetnika NK Dinamo, u srijedu 7. lipnja, koji se nalazi na odmoru u Bolu, ovoga puta na meti se našla proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić, inače državna tajnica za šport, koja je u subotu 10. lipnja putovala na Brač kako bi 11. lipnja sudjelovala u Bolu na finalnome natjecanju teniskoga turnira Croatia Bol Open.

Po dolasku u Supetar redovitom trajektnom linijom pripadnici Torcide dočekali su Janicu Kostelić i verbalno je napali, koja je o svemu obavijestila policiju. Nemili verbalni incident dovodi se u vezu s već dužim otporom koji dio navijača usmjerava prema Hrvatskom nogometnom savezu. Prema priopćenju policije, uhićeno je pet osoba zbog narušavanja javnoga reda i mira nad kojima će biti provedeno kriminalističko istraživanje. Vrlo brzo priopćenjem se oglasila i Vlada Republike Hrvatske, oštro osuđujući, kako ističe, "vulgarno vrijeđanje najtrofejnije športašice u hrvatskoj povijesti, državne tajnice Središnjega državnog ureda za šport Janice Kostelić, od skupine navijača".

"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnoga uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti", stoji u priopćenju naše Vlade. Nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi Hrvatski olimpijski odbor. "Ponašanje skupine muškaraca koja je danas na Braču dočekala i vrijeđala Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, sramotno je i neprihvatljivo u civiliziranom društvu. Janica je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena. Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu, a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje. No prije svega zaslužuje poštovanje kao žena, i kao takva ne smije biti meta ovakvih divljačkih ispada", ističe se u prioćenju HOO-a. Kako doznajemo, Janica Kostelić je poslije incidenta napustila naš otok i uputila se prema Zagrebu.

TEXT BY: Jadran Bašić

Facebook video by Hajdučke vijesti:

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -