Root » , » Sv. krizma u Postirima

Sv. krizma u Postirima

Objavio: BracOnline | 11. 06. 2017.

Sv. krizma Postira slike otok Brač Online Sv. krizma Postira slike otok Brač Online
Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 11. lipnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Ivana Krstitelja u Postirima u kojoj je slavio svečanu euharistiju s postirskim vjernicima. Crkvenom slavlju prethodila je ulazna procesija u kojoj su sudjelovali mladi župljani, prije svega ovogodišnji kandidati za sakrament kršćanske zrelosti koji im je biskup Štambuk podijelio za misnoga slavlja.

Vjernicima je u propovijedio stavio na razmišljanje Pavlovu misao iz Druge poslanice Korinćanima "Uostalom, braćo, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, mir njegujte i Bog ljubavi i mira bit će s vama". Potaknuo ih je na izgrađivanje ljudskih i kršćanskih odnosa. Osvrnuvši se na poticaj "Složni budite", biskup je upozorio na važnost zajedništva i jedinstva u obitelji, župnoj zajednici i narodu. "Kad će se to dogoditi mojoj Hrvatskoj, mojim Hrvatima, mojoj naciji da bude jedinstvena i složna kako bi se u našemu narodu nešto i ostvarilo. Naš susret s ljudima pokazuje nas i dokazuje kao vjernike", istaknuo je hvarsko-bračko-viški biskup.

Na kraju misnoga slavlja potaknuo je mlade na vjernost Bogu. "Neka vas mali bogovi ne odvuku od jedinoga velikoga Boga", poručio je. U završnoj riječi izrazio je zahvalnost višegodišnjemu župniku mons. Anti Jelinčiću na, kako je rekao, "upornosti oko angažiranja vjernika laike u crkveni život". Nastavak oko toga uključivanja laika preporučio je i mladome postirskom župniku koji je 2015. godine preuzeo duhovnu skrb za župnu zajednicu.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -