Root » , » Privedeno dvanaest osoba u slučaju vrijeđanja Janice Kostelić za njezina dolaska na Brač

Privedeno dvanaest osoba u slučaju vrijeđanja Janice Kostelić za njezina dolaska na Brač

Objavio: BracOnline | 11. 06. 2017.

Janica Kostelić uvrede Torcida Brač Supetar slike otok Brač Online
Splitska policija privela je dvanaest osoba, među kojima i dvije maloljetne osobe, zbog povrede javnoga reda i mira uz dolazak na naš otok državne tajnice Središnjega državnoga ureda za šport proslavljene hrvatske skijašice Janice Kostelić 10. lipnja. Privedene osobe tereti se da su na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar toga dana, te po izlasku s njega narušavali javni red i mir na štetu državne tajnice za šport još dvije ženske osobe u dobi od 40-ak godina koje su službenim vozilom Ministarstva dolazile na Brač kako bi sudjelovali na završnomu bolskom teniskom turniru Croatia Bol Open. Navedene osobe su neprimjerenim skandiranjem vrijeđale Janicu Kostelić, nakon čega je cijeli slučaj završio na policiji.

Prema priopćenju splitsko-dalmatinske policije, nad privedenim osobama dovršeno je kriminalističko istraživanje. Protiv navedenih osoba podneseni su optužni prijedlozi zbog prekrašaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira. Tijekom nedjelje, 11. lipnja, osobe su dovedene sucu Prekršajnoga suda u Splita. Kako prenose vodeći hrvatski mediji, Prekršajni sud u Splitu odredio je za sedmoricu mladića zadržavanje u pritvoru u trajanju od pet dana zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu i u supetarskoj luci te vrijeđanja Janice Kostelić, dok su ostali pušteni na slobodu, među kojima i dvojica maloljetnika. Presuda ću biti donesena naknadno. Podsjetimo da se Janica Kostelić zbog neprimjerenoga ponašanja navedenih osoba umjesto u Bol vratila u Zagreb gdje je u izjavi za medije istaknula kako je tužna što se ne može sigurno kretati po svojoj domovini.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -