Root » , » Predstavljen zbornik učeničkih radova u Postirima

Predstavljen zbornik učeničkih radova u Postirima

Objavio: BracOnline | 27. 05. 2017.

zbornik učeničkih radova Postira slike otok Brač Online
"Sunčeva carevina II" naziv je zbornika učeničkih radova koji je 26. svibnja predstavljen u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Postirima u povodu 22. obljetnice prosvjetno-kulturne manifestacije "Nazorovi dani" koja je pod pokroviteljstvom Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora održana 26. i 27. svibnja. Riječ je o zborniku koji donosi radove učenika nastalih u osnovnim i srednjim školama u razdoblju od 2002. do 2015. godine. U prvom dijelu zbornika nalaze se radovi prema različitim temama, od Nazorova Brača do obitelji i djetinjstva, dok drugi dio donosi radove učenika od 2006. g., pristiglih na natječaj "Nazor i mi" koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

"Sunčeva carevina naziv je koji upućuje na Nazorov doživljaj mediteranskoga, a posebno bračkoga krajolika u kojemu sunce caruje među borovima, škrapama, maslinama, česminama, kaduljom, smiljem, u kojemu caruju mladi stvaratelji", istaknula je školska knjižničarka Sanja Nejašmić, podsjetivši da se literarni, a neko vrijeme i likovni, natječaj organizira od početka Nazorovih dana, od 1996. s ciljem upoznavanja i izučavanja pjesničke riječi i djela Vladimira Nazora kod djece i mladeži iz cijele Hrvatske te njegovanja hrvatskih dijalekata i izričaja.

"Kao i u prvom zborniku učenici su uz pomoć svojih mentora našli inspiraciju u Nazorovim djelima što se vidi iz motiva koji se javljaju u njihovim radovima. Najuspješniji literarni radovi i njhovi mentori javno se predstavljaju na završnoj večeri prosvjetno-kulturne manifestacije te im se uručuje prigodno priznanje – diploma Vladimir Nazor", istaknula je ravnateljica škole i uvodničarka zbornika Simona Fabijanović. O zborniku je govorila i knjižničarka Osnovne škole u Pučišćima Marijana Kličinović. Mlade autorice Antea Jerčić, Meri Juras i Ivna Bonačić obogatile su program čutajući iz zbornika izabrane literarne radove.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -