Home » , » Predstavljen zbornik učeničkih radova u Postirima

Predstavljen zbornik učeničkih radova u Postirima

Objavio: Brač Online | 27.5.17 |

zbornik učeničkih radova Postira slike otok Brač Online
"Sunčeva carevina II" naziv je zbornika učeničkih radova koji je 26. svibnja predstavljen u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Postirima u povodu 22. obljetnice prosvjetno-kulturne manifestacije "Nazorovi dani" koja je pod pokroviteljstvom Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora održana 26. i 27. svibnja. Riječ je o zborniku koji donosi radove učenika nastalih u osnovnim i srednjim školama u razdoblju od 2002. do 2015. godine. U prvom dijelu zbornika nalaze se radovi prema različitim temama, od Nazorova Brača do obitelji i djetinjstva, dok drugi dio donosi radove učenika od 2006. g., pristiglih na natječaj "Nazor i mi" koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

"Sunčeva carevina naziv je koji upućuje na Nazorov doživljaj mediteranskoga, a posebno bračkoga krajolika u kojemu sunce caruje među borovima, škrapama, maslinama, česminama, kaduljom, smiljem, u kojemu caruju mladi stvaratelji", istaknula je školska knjižničarka Sanja Nejašmić, podsjetivši da se literarni, a neko vrijeme i likovni, natječaj organizira od početka Nazorovih dana, od 1996. s ciljem upoznavanja i izučavanja pjesničke riječi i djela Vladimira Nazora kod djece i mladeži iz cijele Hrvatske te njegovanja hrvatskih dijalekata i izričaja.

"Kao i u prvom zborniku učenici su uz pomoć svojih mentora našli inspiraciju u Nazorovim djelima što se vidi iz motiva koji se javljaju u njihovim radovima. Najuspješniji literarni radovi i njhovi mentori javno se predstavljaju na završnoj večeri prosvjetno-kulturne manifestacije te im se uručuje prigodno priznanje – diploma Vladimir Nazor", istaknula je ravnateljica škole i uvodničarka zbornika Simona Fabijanović. O zborniku je govorila i knjižničarka Osnovne škole u Pučišćima Marijana Kličinović. Mlade autorice Antea Jerčić, Meri Juras i Ivna Bonačić obogatile su program čutajući iz zbornika izabrane literarne radove.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (57) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (174) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (445) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno