Home » , » Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Objavio: Brač Online | 14.5.17 |

Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online
Na 5. vazmenu nedjelju, 14. svibnja, hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Petra apostola u Supetru. Za pohoda toj župi biskup je slavio svečanu prijepodnevnu misu u crkvi Navještenja Marijina kojoj je prethodio svečani ophod od župne crkve s brojnim mladima i pristiglim vjernicima. U tijeku misnoga slavlja biskup je podijelio sakrament krizme mladim župljanima i kandidatima iz župe sv. Jelene Križarice u Škripu koja je povjerena na upravljanje bračkome dekanu i supetarskome župniku Toniju Plenkoviću. Pozdravljajući vjerničko mnoštvo biskup je istaknuo nazočnost crkovinara, članova župnoga ekonomskoga vijeća, zatim članova bratovštine Sv. Roka koji redovito i za crkvenih slavlja sudjeluju u životu supetarske župne zajednice.

U propovijedi je istaknuo kako crkvena slavlja u župnoj zajednici ne smiju ostati samo na vanjštini i onome vidljivo. "Ovo što slavimo neka uđe u život, neka živi s vama. Što je iznutra, što se doživljava kao sadržaj, to nije i ne može biti samo parada, samo pojava. Ovo što slavimo mora se u životu očitovati, mora u životu djelovati", istaknuo je mons. Štambuk. Potaknuo je mlade da se nalaze u razdoblju života u kojem su iskušavani s različitih strana.
"Ovo je vrijeme kada morate dozvoliti da se Bog uvuče u vaš život, da dođe za vaš stol, da vam bude dragi gost", poručio je mladima. Crkveno slavlje pjevanjem je uveličao mješoviti zbor Sv. Cecilije pod ravnanjem s. Dominike Šašo.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (56) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (173) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (445) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno