Root » , » Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Objavio: BracOnline | 14. 05. 2017.

Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online
Na 5. vazmenu nedjelju, 14. svibnja, hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Petra apostola u Supetru. Za pohoda toj župi biskup je slavio svečanu prijepodnevnu misu u crkvi Navještenja Marijina kojoj je prethodio svečani ophod od župne crkve s brojnim mladima i pristiglim vjernicima. U tijeku misnoga slavlja biskup je podijelio sakrament krizme mladim župljanima i kandidatima iz župe sv. Jelene Križarice u Škripu koja je povjerena na upravljanje bračkome dekanu i supetarskome župniku Toniju Plenkoviću. Pozdravljajući vjerničko mnoštvo biskup je istaknuo nazočnost crkovinara, članova župnoga ekonomskoga vijeća, zatim članova bratovštine Sv. Roka koji redovito i za crkvenih slavlja sudjeluju u životu supetarske župne zajednice.

U propovijedi je istaknuo kako crkvena slavlja u župnoj zajednici ne smiju ostati samo na vanjštini i onome vidljivo. "Ovo što slavimo neka uđe u život, neka živi s vama. Što je iznutra, što se doživljava kao sadržaj, to nije i ne može biti samo parada, samo pojava. Ovo što slavimo mora se u životu očitovati, mora u životu djelovati", istaknuo je mons. Štambuk. Potaknuo je mlade da se nalaze u razdoblju života u kojem su iskušavani s različitih strana.
"Ovo je vrijeme kada morate dozvoliti da se Bog uvuče u vaš život, da dođe za vaš stol, da vam bude dragi gost", poručio je mladima. Crkveno slavlje pjevanjem je uveličao mješoviti zbor Sv. Cecilije pod ravnanjem s. Dominike Šašo.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -