Home » , » Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Biskup Štambuk pohodio župu sv. Petra u Supetru

Objavio: BračOnline | 14.5.17 |

Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online Sv. Krizma Supetar slike otok Brač Online
Na 5. vazmenu nedjelju, 14. svibnja, hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Petra apostola u Supetru. Za pohoda toj župi biskup je slavio svečanu prijepodnevnu misu u crkvi Navještenja Marijina kojoj je prethodio svečani ophod od župne crkve s brojnim mladima i pristiglim vjernicima. U tijeku misnoga slavlja biskup je podijelio sakrament krizme mladim župljanima i kandidatima iz župe sv. Jelene Križarice u Škripu koja je povjerena na upravljanje bračkome dekanu i supetarskome župniku Toniju Plenkoviću. Pozdravljajući vjerničko mnoštvo biskup je istaknuo nazočnost crkovinara, članova župnoga ekonomskoga vijeća, zatim članova bratovštine Sv. Roka koji redovito i za crkvenih slavlja sudjeluju u životu supetarske župne zajednice.

U propovijedi je istaknuo kako crkvena slavlja u župnoj zajednici ne smiju ostati samo na vanjštini i onome vidljivo. "Ovo što slavimo neka uđe u život, neka živi s vama. Što je iznutra, što se doživljava kao sadržaj, to nije i ne može biti samo parada, samo pojava. Ovo što slavimo mora se u životu očitovati, mora u životu djelovati", istaknuo je mons. Štambuk. Potaknuo je mlade da se nalaze u razdoblju života u kojem su iskušavani s različitih strana.
"Ovo je vrijeme kada morate dozvoliti da se Bog uvuče u vaš život, da dođe za vaš stol, da vam bude dragi gost", poručio je mladima. Crkveno slavlje pjevanjem je uveličao mješoviti zbor Sv. Cecilije pod ravnanjem s. Dominike Šašo.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica