Root » » Svećenik iz Milne novi povjerenik za misije

Svećenik iz Milne novi povjerenik za misije

Objavio: BracOnline | 13. 03. 2017.

Ivan Jurin povjerenik za misije slike otok Brač Online Ivan Jurin povjerenik za misije slike otok Brač Online
Svećenik Hvarske biskupije Milnaranin don Ivan Jurin, na službi župnika u Brusju i Velome Grablju na otoku Hvaru, imenovan je nedavno povjerenikom za misije u Hvarsko-bračko-viškoj biskupiji. Na tu ga je dužnost imenovao hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk poslije iznenadne smrti mons. Paulina Bjaževića, višegodišnjega viškoga župnika i dekana Viškoga dekanata koji je obnašao tu službu. Brački svećenik tako je postao novi biskupijski povjerenik za misije i član Vijeća za misije pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

U odluci o imenovanju biskup Štambuk je poručio novom povjereniku za misije: "Vi ćete kao povjerenik za misije posebno biti povezan sa svime što se u Hrvatskoj poduzima za dobro misija, i po mogućnosti, dobra zapažanja prenijeti na teren naših otoka. Ujedno, na poziv nacionalnoga ravnatelja Papinskih misijskih djela za Hrvatsku, Vi ćete se prema svojim mogućnostima odazvati na sudjelovanje, bilo na godišnjoj skupštini Papinskih misijskih djela za Hrvatsku, bilo na godišnjem susretu misionarki i misionara".

Svećenik don Ivan Jurin zaređen je za đakona 29. studenoga 2014. godine u rodnoj Milni, a za svećenika 20. lipnja 2015. godine u katedrali u Hvaru po rukama mjesnoga biskupa.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -