Root » , , » Molili se svetom Josipu u uvali Osibova

Molili se svetom Josipu u uvali Osibova

Objavio: BracOnline | 18. 03. 2017.

Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online
Vjernici župe Milna okupili su se 18. ožujka na uočnicu sv Josipa u svečevu biskupijskom svetištu u obližnjoj uvali Osibova gdje su svečano i u molitvi proslavili zavjetni blagdan sv. Josipa. I mi smo tako posjetili uvalu Osibova i svetište sv. Josipa gdje su vjernici nestrpljivo očekivali početak jutarnjega crkvenoga slavlja. U toj crkvi podignutoj u 19. stoljeću Milnarani su uputili svoje molitve svecu kojemu su se molili brojni ribari i pomorci koji su se u nesigurnostima i opasnostima života zavjetovali sv. Josipu. O tome najbolje svjedoče zavjetne slike ribara i pomoraca izložene u toj crkvi.

Misno slavlje u crkvi predvodio je član Hrvatske dominikanske provincije i pučki misionar o. Ivo Plenković u zajedništvu s domaćim župnikom don Tončijem Kusanovićem. Na misi je pjevao zbor Sv. Cecilije pod ravnanjem s. Robertine Šašo koji je slavlje najavio svečevom himnom "O Josipe" svećenika Petra Rudana, nekadašnjega zaslužnoga milnarskoga župnika. Pozdravljajući vjerni puk o. Plenković izrazio je radost što tamošnji narod štuje Josipa kao svojega zaštitnika. Molimo ga za zaštitu i pomoć u potrebama našega života, poručio je bolski dominikanac.
Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online
Osvrnuvši se na evanđeoske zapise o sv. Josipu, predvoditelj slavlja je ustvrdio kako je svetac svoj život posvetio brizi za Isusa i Mariju. Primijetio je kako Isus nije bio povjeren brizi političara, niti uglednih pismoznanaca niti uzornim Židovima nego tesaru Josipu. Jesu li naše obitelji gnijezda u koja se s puno pozornosti i brige posvećujemo jedni drugima? Posvećujemo li se i mi poput sv. Josipa obitelji ili nam je javni i profesionalni život važniji od privatnoga i obiteljskoga, zapitao je dominikanac te potaknuo Minarane na predanje i posvećenost obitelji.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić & Jerski
Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online Sv. Josip Osibova Milna slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -