Root » , » Supetar: Predstavljanje knjige Vidim te

Supetar: Predstavljanje knjige Vidim te

Objavio: BracOnline | 08. 01. 2017.

Predstavljanje knjige Vidim te tata Slaven Supetar slike otok Brač Online
Knjiga "Vidim te" našega Supetranina Slavena Vujića, nekadašnjega poduzetnika i menadžera, predstavljena je 8. siječnja u supetarskoj Galeriji Ivan Rendić. Knjiga je nastala u vlastitoj nakladi u kojoj autor, poznatiji pod nazivom "tata Slaven", progovara o iskustvu susretu s bolešću svojega djeteta. "Knjiga je to o putu jednoga tate koji se penje ljestvama autizma do spoznaje ljubavi prema životu, a posebno prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. To je ujedno teološka knjiga koja o Bogu svjedoči kroz misli i djela običnoga pojedinca", stoji na koricama knjige koja je objavljena zbog dobrobiti djece i mladih.

"Ljubav je riječ koja je napisala cijelu knjigu. Ljubav je riječ koja nas je okupila večeras. Budimo sretni i mislimo na ljubav. Neka ovo bude večer slavljenja ljubavi, večer slavljenja života", poručila je ravnateljica tamošnje Narodne knjižnice prof. Gita Dragičević u uvodu u večer posvećenu bivšemu poduzetniku koji je 2014. g. osnovao Udrugu "Senzori" za rad s djecom s teškoćama u razvoju, a protekle godine nedaleko Zagreba "Dom Anđela" za djecu s autizmom i njihove roditelje.

"Tata Slaven" je za predstavljanja knjige istaknuo kako u radu treba vjerovati i ljubiti te se povjeriti Bogu. Ako je Bog na prvome mjestu, sve je na pravom mjestu. Moj put je Bog. Imam povjerenja da će se Bog pobrinuti za mojega Vita i ostalu djecu s teškoćama u razvoju, poručio je. Ukratko je posjetitelje upoznao i s dvorcem Dioš nedaleko Daruvara koji će se uskoro početi obnavljati za potrebe rada s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te za drugu djecu ugroženoga zdravlja. Istaknuo je pri tom da je Ministarstvo kulture obećalo potporu projektu obnove trošnoga dvorca kroz osiguranje konzervatorskih elaborata. Naši anđeli trebaju ljubav, oni trebaju našu pomoć, poručio je autor knjige, dobitnik humanitarne nagrade Ponos Hrvatske 2015. godine, koja se dodjeljuje građanima za hrabra i nesebična djela. U glazbenom programu nastupio je Slaven Štambuk s gitarom, dok je izabrane ulomke iz knjige čitao mladi supetarski župnik don Toni Plenković. Sugrađanina Slavena došli su poslušati brojni građani koji su ispunili galerijski prostor. Izrazii su mu svoju zahvalnost na onome što čini za djecu s teškoćama u razvoju. Svjedoči to i aplauz na kraju večernjega programa i veliki interes za objavljenom knjigom.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -