Root » , , , » Božićna čestitka glazbenika grada Supetra

Božićna čestitka glazbenika grada Supetra

Objavio: BracOnline | 30. 12. 2016.

Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online
Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, glazbeni sastavi našega grada uputili su svojim sugrađanima božićnu čestitku s već tradicionalnim božićnim koncertom koji je pod nazivom "Radujte se" održan u crkvi Navještenja Marijina. Koncert je okupio glazbene sastave, a održan je u nazočnosti brojnih posjetitelja. Posebnu pozornost privukao je hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk koji se ove godine našao među publikom i tako uveličao božićni koncert.
Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online
Pozdravljajući okupljene u supetarskoj župnoj crkvi, brački dekan don Toni Plenković ustvrdio je kako je božićni koncert "Radujte se" nastavak "božićne priče". I dok je prvi Božić proslavljen pjesmom anđela, u našem narodu Božić se slavi pjesmom. Božićna pjesma je bogata i obiluje u slavlju božićnoga otajstva, poručio je mladi dekan. Zahvalio je brojnim izvođačima koji sudjeluju u pripremi božićnoga koncerta, ali i u ostalim manifestacijama i programima grada. Koncert je otvorio Mješoviti župni zbor Sv. Cecilije iz Supetra pod ravnanjem s. Dominike Šašo. Nastupila je, zatim, domaća ženska klapa "Alegrija", redoviti sudionik brojnih manifestacija na otoku i šire. Tradicionalnu božićnu čestitku uputio je potom Tamburaški orkestar Supetar kojim je ravnao Danijel Kelava, profesor iz Osnovne škole Supetar. Božićni koncert uveličala je i supetarska klapa "Pupe".

Mons. Štambuk u prigodnoj riječi zahvalio je izvođačima božićnoga koncerta, primijetivši kako iza njihova nastupa stoji vrijeme ustrajnoga rada. Podsjetio je kako tradicionalno na sv. Stjepana nazoči božićnom koncertu katedralnoga zbora u hvarskoj katedrali, te kako je počašćen što je ove godine mogao sudjelovati na božićnom koncertu u Supetru. Hvala vam što pružate primjer revnoga rada. Hvala vam što pokazujete kako se radom različitosti mogu ujediniti. Skladom glasa i sviranja ostvarili ste izvrsnu pjesmu i lijep nastup, istaknuo je mons. Štambuk i pozvao sudionike na zajedništvo oko dobra grada u kojemu žive i djeluju.
Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online
Našim fotoaparatom zabilježili smo i sudionike božićnoga koncerta koje vam rado posredujemo u našim slikama. Svi su oni dali svoj doprinos ljepoti slavlja božićnih blagdana kada se ne samo u Supetru nego i u ostalim našim mjestima osjeti božićni i novogodišnji šušur. Svjedoče to i razdragana srca brojnih sudionika koji su poslije koncerta međusobno razmijenili božićne čestitke. Valja s dobrim čestitkama krenuti prema mladom ljetu. Zar ne?

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Božićni koncert Supetar slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -