Root » , » Selca: Kulturno srce Brača

Selca: Kulturno srce Brača

Objavio: BracOnline | 07. 11. 2016.

Kulturno srce Brača Selca slike otok Brač Online
2.5 MILIJUNA KUNA SELCIMA!

S ponosom objavljujemo da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općini Selca dostavilo pozitivnu odluku za prijavljeni projekt na natječaj "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine".

Odobrena je faza A projekta "Kulturno srce Brača" – financiranje dokumentacije u ukupnom iznosu od 2.428.587,50 kuna! Koliko je ovo velika stvar za općinu Selca, ali i cijeli otok, govori i činjenica da odobrena sredstva iznose gotovo polovicu godišnjeg proračuna općine! Sada nas čeka priprema faze B – uređenje infrastrukture čija je procijenjena vrijednost cca 40 milijuna kuna.

Projekt "Kulturno srce Brača" obuhvaća kompletno uređenje Didolića dvora, Parka Tolstoj i sanacija crkve Krista Kralja.

Uređenjem Didolića dvora Općina Selca dobila bi Multifunkcionalnu dvoranu s radionicama, Spomen sobe Didolić i Kukučin, izložbene galerijske prostore, Suvenirnicu i trgovinu autohtonih proizvoda, Crkvenu zbirku, Restoran s terasom, Turistički info centar. Uređenjem Parka Tolstoj u samom centru Selaca dobit ćemo veliku pozornicu na otvorenome.

Ključan aspekt u dobivanju ovih sredstava bila je krovna strategija općine Selca, za koju su sredstva također osigurana iz europskih fondova, u iznosu od gotovo 100 tisuća kuna.

Aktiva Brač zahvaljuje partnerima UHY Savjetovanje i Građevinskom Fakultetu Split, kao i suradnicima iz Općine Selca jer bez svih zajedno ovo ne bi bilo moguće. Ovo je još jedan pokazatelj kako smo zajedno jači i kako za timsko djelovanje granice ne postoje.

TEXT & PHOTO BY: Aktiva Brač

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj