Root » , » Film Zmajevo selo nagrađen na Međunarodnom festivalu turističkog filma

Film Zmajevo selo nagrađen na Međunarodnom festivalu turističkog filma

Objavio: BracOnline | 10. 11. 2016.

Film Zmajevo selo Murvica slike otok Brač Online
Film "Zmajevo selo" redatelja Šime Strikomana snimljen o predstavi koja je tijekom ljeta 2015. godine igrala u Murvici, nagrađen je na ovogodišnjem 19. Međunarodnom festivalu turističkog filma.

Sama predstava „Zmajevo selo“ prikazala je život pustinjaka koji su bježali pred Turcima nastanivši se u Zmajevoj špilji i pustinjačkim samostanima pokraj Murvice, kao i njihov suživot s lokalnim stanovništvom.

Film o predstavi "Zmajevo selo" ušao je u izbor među 65 nagrađenih filmova na festivalu na koji je pristiglo 265 turističkih, putopisnih, dokumentarnih i kulturološko-povijesnih filmova iz 57 zemalja svijeta.

Priznanje je dobila i Jadranka Nejašmić, voditeljica "Hrvatske čitaonice" Bol. Europska federacija turističkih novinara dodijelila joj je Povelju F.E.S.T., kako stoji u obrazloženju, za izuzetno stručnu, profesionalnu i entuzijastičnu postavu predstave "Zmajevo selo", te zbog aktivnog poticanja lokalnog stanovništava kao i mladih obrazovanih ljudi da pridonose originalnosti izričaja u autohtonom ambijentu promovirajući time raznolikost, tradicijsko kulturno bogatstvo, te prošlost i suvremenost Hrvatske. Nagrade će biti dodijeljene na završnoj manifestaciji u Solinu 11. studenog.

Video na YouTube:

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -