Home » , » Selca - kulturno srce Brača

Selca - kulturno srce Brača

Objavio: BračOnline | 21.9.16 |

Kulturno srce Brača Selca slike otok Brač Online
Realizacijom integriranog programa Selca - Kulturno srce Brača planira se valorizirati, unaprijediti i promovirati bogata lokalna kulturna baština, koja je sada zapuštena i nefunkcionalna, s ciljem otvaranja radnih mjesta u kulturi i turizmu i generiranja većeg interesa inozemnih i domaćih posjetitelja, a čime se direktno utječe na unaprjeđenje kvalitete kulture, razvoj turizma, edukacije i poboljšanja razine svakodnevnog života stanovnika Brača i Hrvatske u cijelosti.

Program uključuje revitalizaciju sljedećih lokaliteta:
- Z-5584 - Didolića Dvori
- Z-5876 - Crkva Gospe Karmelske
- RST-1527 - Crkva Krista Kralja
- Park Tolstoj

Ovaj integrirani program će biti prekretnica koja će označiti novi život Selca - upravo putem ključnih odrednica povijesnog razvoja koje se revitaliziraju i vraćaju u životno tkivo Općine. Analogno navedenom, temeljna ciljna skupina projekta su posjetitelji kulturnih dobara Općine Selca koji će moći uživati u vraćanju života u Didolića dvore kao i dvije crkve - Crkva Krista Kralja te Crkva Gospe Karmelske. Ciljna skupina su i zaposleni na području Općine Selca, ponajviše u segmentima turizma, kulture i tradicionalne proizvodnje koja će svoje proizvode prezentirati i prodavati na lokalnom području. Ukupno, fokus projekta usmjeren je i na poduzetnike, odnosno mala privatna domaćinstva koja nude, ili će nuditi smještaj. Ciljna skupina su i razne kulturne udruge i udruge koje promiču očuvanje tradicije i baštine ovog kraja. Revitalizacijom i modernizacijom kulturno - povijesnih lokaliteta njihovo djelovanje dobiva dodatno na važnosti i postaje zamašnjak daljnje kulturne promocije kraja i Općine.

Općina Selca u ovaj projekt ulazi s partnerom - Župnim uredom Gospe Karmelske koji je vlasnik nekretnina za koje se planiraju određene aktivnosti - izvođenje nužnih zahvata na Crkvama Krista Kralja i Gospe Karmelske.

Trenutno je projekt uspješno prošao četvrtu fazu ocjenjivanja kvalitete te se upućuje u petu fazu - provjera prihvatljivosti projekta i aktivnosti.

Važno je napomenuti da se u ovoj fazi planira povlačenje sredstava za pripremu projektne dokumentacije u vrijedosti od 2.734.225 kn (bez PDV-a) a u sljedećoj fazi (grupa aktivnosti B) se ide na realizaciju.

Zbog opsežnosti projektne dokumentacije ali i činjenice da se nalazimo u samoj završnici odobravanja sredstava ovim pute se javnost informira o namjerama Općine vezanim uz revitalizaciju kulturne baštine.
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica