Home » , » Selca - kulturno srce Brača

Selca - kulturno srce Brača

Objavio: Brač Online | 21.9.16 |

Kulturno srce Brača Selca slike otok Brač Online
Realizacijom integriranog programa Selca - Kulturno srce Brača planira se valorizirati, unaprijediti i promovirati bogata lokalna kulturna baština, koja je sada zapuštena i nefunkcionalna, s ciljem otvaranja radnih mjesta u kulturi i turizmu i generiranja većeg interesa inozemnih i domaćih posjetitelja, a čime se direktno utječe na unaprjeđenje kvalitete kulture, razvoj turizma, edukacije i poboljšanja razine svakodnevnog života stanovnika Brača i Hrvatske u cijelosti.

Program uključuje revitalizaciju sljedećih lokaliteta:
- Z-5584 - Didolića Dvori
- Z-5876 - Crkva Gospe Karmelske
- RST-1527 - Crkva Krista Kralja
- Park Tolstoj

Ovaj integrirani program će biti prekretnica koja će označiti novi život Selca - upravo putem ključnih odrednica povijesnog razvoja koje se revitaliziraju i vraćaju u životno tkivo Općine. Analogno navedenom, temeljna ciljna skupina projekta su posjetitelji kulturnih dobara Općine Selca koji će moći uživati u vraćanju života u Didolića dvore kao i dvije crkve - Crkva Krista Kralja te Crkva Gospe Karmelske. Ciljna skupina su i zaposleni na području Općine Selca, ponajviše u segmentima turizma, kulture i tradicionalne proizvodnje koja će svoje proizvode prezentirati i prodavati na lokalnom području. Ukupno, fokus projekta usmjeren je i na poduzetnike, odnosno mala privatna domaćinstva koja nude, ili će nuditi smještaj. Ciljna skupina su i razne kulturne udruge i udruge koje promiču očuvanje tradicije i baštine ovog kraja. Revitalizacijom i modernizacijom kulturno - povijesnih lokaliteta njihovo djelovanje dobiva dodatno na važnosti i postaje zamašnjak daljnje kulturne promocije kraja i Općine.

Općina Selca u ovaj projekt ulazi s partnerom - Župnim uredom Gospe Karmelske koji je vlasnik nekretnina za koje se planiraju određene aktivnosti - izvođenje nužnih zahvata na Crkvama Krista Kralja i Gospe Karmelske.

Trenutno je projekt uspješno prošao četvrtu fazu ocjenjivanja kvalitete te se upućuje u petu fazu - provjera prihvatljivosti projekta i aktivnosti.

Važno je napomenuti da se u ovoj fazi planira povlačenje sredstava za pripremu projektne dokumentacije u vrijedosti od 2.734.225 kn (bez PDV-a) a u sljedećoj fazi (grupa aktivnosti B) se ide na realizaciju.

Zbog opsežnosti projektne dokumentacije ali i činjenice da se nalazimo u samoj završnici odobravanja sredstava ovim pute se javnost informira o namjerama Općine vezanim uz revitalizaciju kulturne baštine.

Oznake mjesta

Bobovisca (28) Bobovisca-na-moru (28) Bol (451) Dol (112) Donji-Humac (58) Dracevica (51) Gornji-Humac (64) Lozisca (75) Milna (190) Mirca (57) Murvica (27) Nerezisca (210) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (443) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (190) Selca (174) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (451) Sutivan (224)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno