Root » , » Radio na cesti, Milna

Radio na cesti, Milna

Objavio: BracOnline | 05. 08. 2016.

Radio na cesti, Milna slike otok Brač Online
U skladu s vizijom radija u zajednici i ciljem projekta Radija na cesti da community radio ideju i kvalitetnu nezavisnu glazbu proširimo što više, ove godine idemo dalje i turneju započinjemo na otoku. Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, "našega maloga mista", Milne, prva je stanica našeg radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače. Započinjemo kantautorskim indie popom Matije Habijanca i Valdeta Lubotenija, nastavljamo gentelmen's popom gondolijera, a završavamo uz jamming The FogSellersa. Kao i uvijek, naš radio Soundsystem spreman je za otvaranje i zatvaranje ove večeri.

The Marshmallow Notebooks (Indie pop, Krapina/Zagreb)
Matija Habijanec je naš stari prijatelj i sudionik RNC u Rijeci. Nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to s bendom ili kao samostalni kantautor – plijenio je pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio prvim albumom “The Marshmallow Notebooks”.

Trees Of Maine (Indie pop, Labin)
Iza Trees of Maine stoji frontman The Orange Stripsa Valdet Luboteni. Nastupao je širom Europe, a debitantski album očekujemo ove godine. U Milni ima premijerni nastup u ovom dijelu Hrvatske, zajedno s Borjanom Batageljom iz The Orange Stripsa, na basu, klavijaturi i ritam mašini, donosi nam soundtrack ljetne/sjetne otočke večeri, Labina i Milne.

New Gondoliers (Indie folk, Split)
Publici su se predstavljali tijekom godina u brojnim postavama i permutacijama. Sada nastupaju u svojoj originalnoj i ogoljenoj formaciji dua. Veljko Popović na bubnju i mandolini i Alen Čelić na gitari i vokalu. Ponekad više fancy a ponekad više rough, ova će vas dva gondolijera svojim originalnim setom upoznati s gentelmen's popom.

The Fogsellers (Electo fusion, Šibenik)
Za plesni kraj, na milnarsku pjacu dovodimo i prijatelje, suputnike RNC gostovanja u Puli, šibenski electro fusion trio The FogSellers, jedno od najblistavijih live iznenađenja u posljednje vrijeme. Moćni usvirani stroj glazbeno prepun vrckavih ideja, jazzerske lepršavosti i kotrljajućeg ritma. Sudar organske i digitalne glazbe na najbolji mogući način.

Radio ne cesti turneja organizira se kroz program mreže udruga Clubture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba, te u suradnji s domaćinima, Udrugom balunjera "Crvana" i Centar za kulturu Milna.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -