Root » , » Festivala čakavske riči Štefe Pulišelić, Škrip

Festivala čakavske riči Štefe Pulišelić, Škrip

Objavio: BracOnline | 27. 08. 2016.

Festivala čakavske riči Štefe Pulišelić, Škrip slike otok Brač Online
27.08.2016. - U Škripu će se održati još jedno izdanje Festivala čakavske riči u spomen na velikog bračkog čakavskog pjesnika, Škripjanina, Štefu Pulišelića. Ove godine festival se održava samo 1 dan i u nešto izmijenjenom formatu.

10:30h - U đardinu vile Skule (Herkules) održati će se okrugli stol na temu "Čakavica danas" na kojem će se raspravljati o načinima i modalitetima očuvanja i baštinjenja našeg dijalekta. Na okruglom stolu će sudjelovati eminentni stručnjaci na ovom polju, a sam događaj otvoren je za sve vas koji želite ćuti šta se radi i šta će se raditi na polju očuvanja naše lipe čakavske riči.

20:30h - Iza Muzeja otoka Brača, očekuje nas Večer čakavske riči na kojoj će sudjelovati brački čakavski recitatori, klapa "Braciera" i sudionici ovogodišnjeg dječjeg "Pričigina". U predvorju muzeja očekuje nas izložba fotografija učenika OŠ "Pučišća" i kolači škripskih žena.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -