Root » , » Bol: Dr.sc. Zdravka Krpina, predavanje Leksikon muških katoličkih redova...

Bol: Dr.sc. Zdravka Krpina, predavanje Leksikon muških katoličkih redova...

Objavio: BracOnline | 03. 08. 2016.

Dr.sc. Zdravka Krpina, predavanje Leksikon muških katoličkih redova Bol slike otok Brač Online
Dr.sc. Zdravka Krpina, prof. hrvatskog jezika i književnosti, pisac i prevoditelj - predavanje uz prezentaciju "Leksikon muških katoličkih redova – djelo nacionalne kulture" - Bol-Teatrin "Dva ferala" - 03.08.2016., 21:30h.


Prof. dr.sc.Zdravka Krpina u srijedu 03. kolovoza u 21.:30h u Teatrinu "Dva ferala" u Bolu predstavit će svoju knjigu "Leksikon katoličkih redova (muški redovi)". Knjiga je objavljena 2015. godine u Nakladi Sv. Antuna. Tema o muškim katoličkim redovima bit će odličan uvod u obilježavanje 800. godišnjice Dominikanskog reda koja će se u Bolu dogoditi 07. kolovoza.

Prof. Zdravka Krpina svestrana je znanstvenica i spisateljica, istovremeno je autorica priča za djecu, zbirke poezije, te znanstvenih djela iz književnosti, jezika i povijesti.

Profesorica je hrvatskog jezika i južnoslavenskih književnosti, a doktorirala je na temi Interkulturalna recepcija Italije u hrvatskoj književnoj periodici 19. stoljeća. Boljani će zasigurno s velikim interesom popratiti predstavljanje ove vrijedne knjige jer bi autorica mogla dati zanimljive podatke i odgovore i o redu Dominikanaca koji su u Bol došli 1475. godine, te donijeli duhovnost i posebnost svojega reda propovijednika.

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj