Home » » Pučiška u Ujedinjenim Narodima

Pučiška u Ujedinjenim Narodima

Objavio: BračOnline | 31.7.16 |

Karla Drpić Pučiška u Ujedinjenim Narodima slike otok Brač Online
Pučišća su opet ponosna! I cijeli Brač.
Na Sveučilištu u Essexu, na jugoistoku Engleske, jedna je Pučiška svojim znanjem ponovno dokazala da je na pravom putu i zasluženo na samom akademskom vrhu.
Karla Drpić, jedina je studentica Hrvatica koja je nastupila u sjedištu UN-a i to na Općoj skupštini.
Ova vrijedna djevojka, Bračanka Karla, uključila se na esejistički natječaj u organizaciji ELS-a, koji je sponzoriran od strane UN-a. Tema natječaja bila je kako nam učenje stranih jezika može pomoći da postanemo svjetski građani. Esej je trebao biti napisan na jednome od šest službenih jezika UN-a (engleski, španjolski, arapski, mandarinski, ruski, francuski), ali koji nije materinji jezik sudionika natječaja niti jezik na kojemu su pohađali nastavu u srednjoj školi. Na natječaj je pristiglo više od 3600 eseja iz cijeloga svijeta, s raznih sveučilišta, a odlukom komisija naša je Karla nagrađena za svoj rad na španjolskom jeziku.
A podsjetimo se, Karla je španjolski naučila sama, uz TV i muziku, svojim trudom i voljom i s velikom strašću.
Nagrada je bila sudjelovanje u Global Youth Forumu i prezentiranje zajedničkog rada na temu 'Ciljevi održivog razvoja s vlastitom jezičnom grupom' u sjedištu UN-a.
I tako je naša Karla kročila na američko tlo u nadi da će dobro predstaviti sve zajednice kojima pripada, uključujući svoje Sveučilište, hrvatsku mladež, svoj otok i svoju obitelj.

I učinila je to jučer i oduševila sve prisutne.
A nas je još jednom zadužila. Naša mala Pučišća, naš škoj i domovinu.
Bravo, Karla.
Čestitke!

IZVOR: Pučišća Facebook
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica