Root » , » Pučišća: Izgradnja vapnenice na Mlatinjem brdu

Pučišća: Izgradnja vapnenice na Mlatinjem brdu

Objavio: BracOnline | 28. 04. 2016.

Pučišća Izgradnja vapnenice na Mlatinjem brdu slike otok Brač Online
Velika akcija izgradnje vapnenice je započela još 21. travnja u Pučišćima, na Mlatinjem brdu, a traje do 5. svibnja. No i dalje se pozivaju svi Bračani i Bračanke, a i ostali zainteresirani da se pridruže ovom vrijednom projektu očuvanja tradicionalne vještine dobivanja vapna. Sama vještina zaštićena je kao nematerijalno kulturno dobro (znanje i umijeće proizvodnje živog vapna na tradicijski način), a organizatori ovim projektom žele odati počast ovom starinskom načinu proizvodnje vapna te tako sačuvati samo znanje i vještinu gradnje, posebice u kontekstu sve manjeg broja živih majstora s iskustvom gradnje vapnenica.

Hrana je osigurana za sve volontere, a smještaj je u kampu, u masliniku, na samoj lokaciji gradnje vapnenice. Za sve ostale informacije kao i najavu sudjelovanja, potrebno je kontaktirati Lokalni volonterski centar Brač na lvc.brac@gmail.com, ili putem Facebooka.

Projekt provodi Udruga Zemlja za nas, a partneri i suradnici na projektu su Osnovna škola Pučišća, USSOB, ANTROPOP – udruga etnologa i antropologa koja će etnografski zabilježiti cijeli proces, potom Udruga za otočni razvoj Brač i Dragodid, udruga koja se već dugi niz godina bavi zaštitom i promocijom suhozidne baštine.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -