Root » , » Supetar: Vladimira Mascarell, predstavljanje knjige pjesama

Supetar: Vladimira Mascarell, predstavljanje knjige pjesama

Objavio: BracOnline | 05. 03. 2016.

Vladimira Mascarell, predstavljanje knjige Luna, Supetar slike otok Brač Online
Vladimira Mascarell, predstavljanje knjige pjesama "LUNA pjesme i još ponešto, ponekad ljubavno" - Supetar, 08.03.2016., 18h - Galerija "Ivan Rendić"

Marijan Grakalić - Kome je nedostajao Robinson?

Vladimira Mascarell nije bez razloga naslovila svoju uvjerljivu poetsku bilježnicu "Luna pjesme i još ponešto, ponekad ljubavno", pri tome naglašavajući kako je, barem što se ljudi tiče, više stvar u zračenju nego u izgledu. Tako se prve četiri pjesme zbivaju ili bave noćima, i iako izrijekom u njima nema mjesečine ipak je važno pročitati ih na svjetlu Lune. Tek tada, kao ona druga svjetlost, tajna i značajna, obasja pjesme i još ponešto, dolazi do fenomena neodređenog sistema važnog za uspomene, naravno i ljubav, kao i za uvrštenje ove knjige u onu malu osobnu biblioteku koju nećemo izgubiti kada svane, ustvari, koji ni ne možemo izgubiti. Ne zbog toga što bi bilo nužno da se živi na otoku (Braču), pa onda more nesklono uspomenama neće da ih preveze dalje, već zbog tokova koje sami pravimo nadajući se da možemo na taj način, gotovo kao otok, biti otporni na vrijeme i njegove mjere. Tako bi pjesma, a o tome se ovdje radi, bila ustvari kamena. Ostavila bi svaku, golemim vremenom intimnu paralizu u more ili negdje postrani, sve dok opet ne bi bili voljni, sposobni, započeti novi ciklus, godinu pjesmu. Ne vjerujete? Pa razmislite kome je uopće nedostajao Robinson?

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -