Root » , » Selca: Svečano otvorena hodočasnička crkva

Selca: Svečano otvorena hodočasnička crkva

Objavio: BracOnline | 06. 03. 2016.

hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online
Hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk, koji će se kada odluči papa Franjo povući sa službe hvarskoga biskupa zbog navršene kanonske dobi, predvodio je 6. ožujka, na 4. korizmenu nedjelju, crkveno slavlje otvaranja Izvanrednoga jubileja božanskoga milosrđa u crkvi Krista Kralja u Selcima. Ta je crkva odlukom mjesnoga biskupa određena za hodočasničko molitveno mjesto na našem otoku zajedno sa svetištem Majke Božje u Donjem Humcu. Svečano slavlje otvoreno je procesijom od stare crkve Gospe Karmelske do nove Krista Kralja.
hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online
"Izbor crkve Krista Kralja za hodočasničko mjesto poseban je izbor. Želio bih da ova Godina Božjega milosrđa pomogne svima u razumijevanju Božjega milosrđa i da jedni prema drugima budemo milosrdni", rekao je hvarski biskup pred župnom crkvom koju je zatim u simboličnome obredu otvorio i tako uveo vjernike u Svetu godinu Božjega milosrđa. Potaknuo je vjernike na slavlje svete ispovijedi, rekavši kako se najveća radost može osjetiti upravo u slavlju toga sakramenta Kristove Crkve. "Želio bih da u sebi doživite vrijednost ove Godine Božjega milosrđa i ispovijedi koja nam je prigoda da postanemo otkupljena djeca Božja, po kojoj postajemo oni koji se ponovno pomiruju sa svojim Ocem i dolaze mu ususret i u zagrljaj", istaknuo je biskup Štambuk, dodavši kako čovjek postaje čovjek tek kada je sposoban vidjeti svoje pogreške i slabosti.
hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online hodočasnička crkva Selca slike otok Brač Online
Pozvao je vjernike da u sebi nose i žive ljepotu Božjega oproštenja, a svećenike koji su se okupili oko oltara da budu dobri, kvalitetni i uvažavaju braću i sestre kod ispovijedi. Na kraju je pozdravio okupljene hodočasnike pristigle i iz okolnih župa, i to vjernike iz Gornjega Humca koje poslužuje selački župnik, zatim Sumartina, Povalja i Novoga Sela o kojima duhovnu brigu vode franjevci iz samostana Sv. Martina biskupa te skupinu vjernika iz Pučišća s njihovim župnikom.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -