Root » , , , , , » LAG Brač radionice: Milna, Nerežišća i Postira

LAG Brač radionice: Milna, Nerežišća i Postira

Objavio: BracOnline | 02. 12. 2015.

LAG Brač radionice: Milna, Nerežišća i Postira slike otok Brač Online
LAG Brač Vas poziva 02. prosinca na radionice u Milni, Nerežišćima i Postirima!

02. prosinca LAG Brač organizira 3 početne radionice u svezi izrade Lokalne razvojne strategije ruralnog razvoja otoka Brača za razdoblje 2015-2020.

Raspored radionica:
12:00h / Milna – Općinska Vijećnica
14:00h / Nerežišća – Općinska Vijećnica
18:00h / Postira – Ambulanta

Naime, 19. listopada potpisan je Ugovor o izradi lokalne razvojne strategije LAG Brač s Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoja CEDRA Split iz Splita. Time je i službeno započeo rad na izradi ovog važnog strateškog dokumenta za otok koji će se izrađivati kroz narednih pet mjeseci. Ovaj dokument ima za cilj definirati probleme, potrebe, ali i razvojne mogućnosti i prilike otoka te povezati sve ključne dionike u zajedničkom djelovanju te stvaranju boljih uvjeta za život i rad na Braču.

U tu svrhu, tijekom izrade strategije organizirat će se, uz ove najavljene, i druge radionice, javna savjetovanja i fokus grupe koje će omogućiti svim dionicima iznijeti prijedloge, ideje, razmišljanja i preporuke ključne za definiranje svih elemenata strategije. Projekti, ideje koje postanu integrirani dio strategije LAG Brač ili budu u skadu s istom, svakako u sljedećem razdoblju će moći očekivati i podršku u njihovoj realizaciji.

Lokalna razvojna strategija financira se iz Programa ruralnog razvoja, a bit će i ključna osnova za povlačenje dodatnih financijskih sredstava za prioritetne projekte i potrebe otoka Brača. Više informacija o procesu i načinu uključenja Bračani mogu dobiti na najavljene 3 radionice kao i uredu LAG-a Brač.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -