Root » , » Sveti Klement u Pražnicama

Sveti Klement u Pražnicama

Objavio: BracOnline | 23. 11. 2015.

sv. Klement Pražnica slike otok Brač Online sv. Klement Pražnica slike otok Brač Online
Blagdan sv. Klementa, pape i mučenika, svečano je 23. studenoga proslavila župa sv. Antuna opata u Pražnicama, gdje se taj svetac slavi kao suzaštitnik župe. Blagdan je slavljen i u svečevoj crkvici na Klinjim glavama, poznatoj po reljefu s prikazom pape Klementa. Večernju svečanu misu u župnoj crkvi Sv. Antuna opata predvodio je župnik Selaca i Gornjega Humca don Milan Šarić s kojim je suslavilo nekoliko bračkih svećenika.

U propovijedi, poslije evanđelja koje je navijestio milnarski župnik don Tonči Kusanović, predvoditelj slavlja potaknuo je vjernike na razmišljanje o opravdanosti slavlja svetaca u Crkvi. Rekao je kako kršćansko slavlje svetaca ima smisla, ukoliko su kršćani spremni iz njihova života nešto naučiti i primijeniti u svome životu. Dodao je da je život sv. Klementa bio u skladu s njegovom riječju te je živio ono što je i naučavao kao papa, mučenik i crkveni naučitelj.

Na kraju je poručio da je kršćanin onaj koji javno pred ljudima svjedoči da je Kristov. U završnoj misli zaželio je vjernicima da po zagovoru sv. Klementa uvijek budu spremni suradnici Krista u ovome svijetu. Misno slavlje završilo je iskazivanjem štovanja relikviji sv. Klementa.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -