Root » , » Sveti Klement u Pražnicama

Sveti Klement u Pražnicama

Objavio: BracOnline | 23. 11. 2015.

sv. Klement Pražnica slike otok Brač Online sv. Klement Pražnica slike otok Brač Online
Blagdan sv. Klementa, pape i mučenika, svečano je 23. studenoga proslavila župa sv. Antuna opata u Pražnicama, gdje se taj svetac slavi kao suzaštitnik župe. Blagdan je slavljen i u svečevoj crkvici na Klinjim glavama, poznatoj po reljefu s prikazom pape Klementa. Večernju svečanu misu u župnoj crkvi Sv. Antuna opata predvodio je župnik Selaca i Gornjega Humca don Milan Šarić s kojim je suslavilo nekoliko bračkih svećenika.

U propovijedi, poslije evanđelja koje je navijestio milnarski župnik don Tonči Kusanović, predvoditelj slavlja potaknuo je vjernike na razmišljanje o opravdanosti slavlja svetaca u Crkvi. Rekao je kako kršćansko slavlje svetaca ima smisla, ukoliko su kršćani spremni iz njihova života nešto naučiti i primijeniti u svome životu. Dodao je da je život sv. Klementa bio u skladu s njegovom riječju te je živio ono što je i naučavao kao papa, mučenik i crkveni naučitelj.

Na kraju je poručio da je kršćanin onaj koji javno pred ljudima svjedoči da je Kristov. U završnoj misli zaželio je vjernicima da po zagovoru sv. Klementa uvijek budu spremni suradnici Krista u ovome svijetu. Misno slavlje završilo je iskazivanjem štovanja relikviji sv. Klementa.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj