Home » » Postirski vjeroučenici posjetili Caritas u Splitu

Postirski vjeroučenici posjetili Caritas u Splitu

Objavio: BračOnline | 17.11.15 |

Caritas Split slike otok Brač Online
Vjeroučenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira posjetili su 17. studenoga, u sklopu izvanučioničke integrirane nastave, Caritas Splitsko–makarske nadbiskupije u Splitu gdje su se upoznali s karitativnim i socijalnim djelovanjem Crkve. Bio je to pohod vjeroučenika kojim se sudionike nastojalo motivirati na razmišljanje o socijalnim problemima hrvatskoga društva i potaknuti ih na socijalno djelovanje.

U pratnji vjeroučitelja i ostalih učitelja vjeroučenici su obišli prostore splitskoga Caritasa u kojemu pomoć u hrani i odjeći traži sve više stanovnika s područja grada i šire okolice. Djelatnici Caritasa upoznali su vjeroučenike s djelatnošću crkvene ustanove, prije svega sa skloništem za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja u kojemu zaštitu trenutačno koristi sedmero osoba sa širega područja županije. Nadbiskupijski Caritas, istaknuto je u susretu s učenicima, kroz programe zaštite žena i djece trudi tim osobama u suradnji sa socijalnim ustanovama osigurati normalan i siguran život po njihovu izlasku iz skloništa.

Obišli su, zatim, skladište s hranom gdje pakete s osnovnim namirnicama preuzima oko 350 korisnika nekoliko puta godišnje. U blagovalištu Caritasa brački vjeroučenici doznali su da se za socijalno ugrožene žitelje Splita i okolice dnevno priprema 150 toplih obroka.

TEXT BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica