Root » » Postirski vjeroučenici posjetili Caritas u Splitu

Postirski vjeroučenici posjetili Caritas u Splitu

Objavio: BracOnline | 17. 11. 2015.

Caritas Split slike otok Brač Online
Vjeroučenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira posjetili su 17. studenoga, u sklopu izvanučioničke integrirane nastave, Caritas Splitsko–makarske nadbiskupije u Splitu gdje su se upoznali s karitativnim i socijalnim djelovanjem Crkve. Bio je to pohod vjeroučenika kojim se sudionike nastojalo motivirati na razmišljanje o socijalnim problemima hrvatskoga društva i potaknuti ih na socijalno djelovanje.

U pratnji vjeroučitelja i ostalih učitelja vjeroučenici su obišli prostore splitskoga Caritasa u kojemu pomoć u hrani i odjeći traži sve više stanovnika s područja grada i šire okolice. Djelatnici Caritasa upoznali su vjeroučenike s djelatnošću crkvene ustanove, prije svega sa skloništem za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja u kojemu zaštitu trenutačno koristi sedmero osoba sa širega područja županije. Nadbiskupijski Caritas, istaknuto je u susretu s učenicima, kroz programe zaštite žena i djece trudi tim osobama u suradnji sa socijalnim ustanovama osigurati normalan i siguran život po njihovu izlasku iz skloništa.

Obišli su, zatim, skladište s hranom gdje pakete s osnovnim namirnicama preuzima oko 350 korisnika nekoliko puta godišnje. U blagovalištu Caritasa brački vjeroučenici doznali su da se za socijalno ugrožene žitelje Splita i okolice dnevno priprema 150 toplih obroka.

TEXT BY: Jadran Bašić

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -