Home » , » Brački pahaj

Brački pahaj

Objavio: Brač Online | 5.11.15 |

Brački pahaj Supetar slike otok Brač Online
Realizacija projekta "Brački pahaj" započinje organiziranjem niza edukativnih radionica.

Dana 06.11.2015. (petak) s početkom u 17:00h u prostorijama Udruge umirovljenika (ul. Petra Jakšića 6) u Supetru održati će se prva u nizu edukacija na temu obrade vune, "Od ovce do čarape". Predavanje i radionica su besplatne sa sve polaznike.

Osim stručnog predavanja, u praktičnom dijelu radionice upoznati ćemo se sa češljanjem i predenjem vune. Iz savjetodavne službe, podružnice Karlovačke županije dolazi nam gost predavač Bernarda Dražetić, dipl. ing. agr. (odsjek za stočarstvo).

Projekt je financiran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Supetra, Općina: Bol, Milna, Nerežišća, Postira, Pučišća, Selca, Sutivan.


O PROJEKTU:
Nakon Zelenog Brača, još jedan projekt, "Brački pahaj", kojemu je cilj ujediniti čitav naš otok odobren je od strane Fonda za zaštitu okoliša.

Nositelj projekta je Grad Supetar a ravnopravni partneri u njemu su općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.

Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje - ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj projekta je temeljito analizirati sve temeljne resurse, kako ljudske tako i infrastrukturne, potrebne za izgradnju Centra vune u kojem bi se odlagala, skladištila i prala vuna bračkih ovaca.

Uz taj projekt predviša i izgradnju tzv. interpretativnog centra posvećenog vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski, prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.

Uz pomoć našeg bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje umjetničko-obrtničke manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču.
Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom i od nje izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji a sve to sa svrhom da se vunu naših ovaca koja je trenutno otpad pretvori u vrhunski Brački brend.

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (56) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (173) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (445) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno