Root » , » Sv. Klement u Milni

Sv. Klement u Milni

Objavio: BracOnline | 16. 10. 2015.

Sv. Klement Milna slike otok Brač Online
"Klemente premili, ti nas obrani, kada nas teški pritisnu dani", vapili su u pjesmi žitelji Milne koji su 16. listopada proslavili blagdan sv. Klementa, mučenika iz rimskih katakombi, kojega posebno svečano slave. Liturgijsko slavlje župnoga suzaštitnika započelo je uvodnom procesijom u kojoj se, prema tradiciji, uz zvonjavu crkvenih zvona nose moći sveca koje su, zatim, položene u podnožju raspela u župnoj crkvi Gospe od Blagovijesti.

Svečanu koncelebriranu misu predvodio je mladomisnik Hvarske biskupije na službi u katedralnoj župi sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru Milnaranin don Ivan Jurin uz kojega su za oltarom suslavili sljedeći brački svećenici: mladomisnik na službi u Selcima i Gornjem Humcu don Milan Šarić, zatim župnik Splitske, Dola i Škripa don Marko Plančić, domaći župnik don Tonči Kusanović, župnik Postira don Jure Martinić, župnik Pražnica don Ivan Matulić i umirovljeni svećenik don Ivica Eterović.
Sv. Klement Milna slike otok Brač Online Sv. Klement Milna slike otok Brač Online
U propovijedi je upozorio kako se u posljednje vrijeme sve glasnije mogu čuti prigovori i zamjerke na život i ponašanje kršćana, prije svega na licemjerje kršćana do zamjerki da su "nesposobni suočiti se sa svojim problemima i zato se onda okreću imaginarnom budućem svijetu". Dodao je kako ga žalosti činjenica što je među vjernicima teško čuti molitvu za braću i sestre koji pate, a pripadaju bilo kojoj religiji. Ako je dijete boso ili gladno, svejedno je kojoj religiji pripada. Uporno u crkvama slavimo istaknute likove, veličamo određene događaje, a život nam ide u posve drugom pravcu. Kao da smo stvorili komotno kršćanstvo u kojem na izvanjski način izvršavamo ono što od nas traži kršćanstvo, rekao je predvoditelj slavlja.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jadran Bašić & Jerski
Sv. Klement Milna slike otok Brač Online Sv. Klement Milna slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -