Home » , » Sv. Klement u Milni

Sv. Klement u Milni

Objavio: Brač Online | 16.10.15 |

Sv. Klement Milna slike otok Brač Online
"Klemente premili, ti nas obrani, kada nas teški pritisnu dani", vapili su u pjesmi žitelji Milne koji su 16. listopada proslavili blagdan sv. Klementa, mučenika iz rimskih katakombi, kojega posebno svečano slave. Liturgijsko slavlje župnoga suzaštitnika započelo je uvodnom procesijom u kojoj se, prema tradiciji, uz zvonjavu crkvenih zvona nose moći sveca koje su, zatim, položene u podnožju raspela u župnoj crkvi Gospe od Blagovijesti.

Svečanu koncelebriranu misu predvodio je mladomisnik Hvarske biskupije na službi u katedralnoj župi sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru Milnaranin don Ivan Jurin uz kojega su za oltarom suslavili sljedeći brački svećenici: mladomisnik na službi u Selcima i Gornjem Humcu don Milan Šarić, zatim župnik Splitske, Dola i Škripa don Marko Plančić, domaći župnik don Tonči Kusanović, župnik Postira don Jure Martinić, župnik Pražnica don Ivan Matulić i umirovljeni svećenik don Ivica Eterović.
Sv. Klement Milna slike otok Brač Online Sv. Klement Milna slike otok Brač Online
U propovijedi je upozorio kako se u posljednje vrijeme sve glasnije mogu čuti prigovori i zamjerke na život i ponašanje kršćana, prije svega na licemjerje kršćana do zamjerki da su "nesposobni suočiti se sa svojim problemima i zato se onda okreću imaginarnom budućem svijetu". Dodao je kako ga žalosti činjenica što je među vjernicima teško čuti molitvu za braću i sestre koji pate, a pripadaju bilo kojoj religiji. Ako je dijete boso ili gladno, svejedno je kojoj religiji pripada. Uporno u crkvama slavimo istaknute likove, veličamo određene događaje, a život nam ide u posve drugom pravcu. Kao da smo stvorili komotno kršćanstvo u kojem na izvanjski način izvršavamo ono što od nas traži kršćanstvo, rekao je predvoditelj slavlja.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jadran Bašić & Jerski
Sv. Klement Milna slike otok Brač Online Sv. Klement Milna slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica