Root » , , » John Kruth, koncert, Milna

John Kruth, koncert, Milna

Objavio: BracOnline | 04. 07. 2015.

John Kruth, koncert, Milna slike otok Brač Online
U subotu, 04.07.2015. u Milni, u beach clubu "Nautika", u uvali Vlaška, Centar za kulturu Milna organizira koncert pjevača, pisca i multinstrumentalista Johna Krutha iz New Yorka.

John je osnivač i glavni tekstopisac svjetskog muzičkog ansambla TriBeCaStan iz New Yorka. Objavio je devet solo albuma a svirao je sa mnogim umjetnicima kao što su Sam Shepard, Patti Smith, Violent Femmes, Meat Puppets, James Belushi, Steve Buschemi i mnogi drugi.

U Hrvatsku, posebno u Milnu, odakle potječe njegova žena, dolazi dugi niz godina i pronalazi inspiraciju za svoja daljnja stvaranja.

2008. godine objavljuje album Splitsville - Sonic impressions of Croatia, inspiriran segmentima njegovog boravka, od rakije, Brača do Vukovara,...

Jednim dolaskom u Split upoznaje se sa poezijom Tina Ujevića koja ga oduševljava te počinje stvarati glazbu za njegovu poeziju.

U Hrvatskoj započinje suradnju sa odličnim Miroslavom i Gordanom Evačić i i vraća se u New York sa projektom Tin supreme: Homage of Tin Ujević gdje zajedno sa ostalim vrhunskim umjetnicima promovira Ujevićeve stihove...

2015. godine izdaje svoj deseti album The Drunken Wind of Life - The Song/Poems of Tin Ujević koje je promovirao nedavno u Vrgorcu na manifestaciji "S Tinom u Vrgorcu", a prije svog povratka u New York odradit će još jednu svirku u Milni.

Ulaz je besplatan a nakon koncerta u chill out tonu nastavljaju DJ.MrZ & DJ.Casha.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -