Root » , » Godišnjica smrti našega don Joška

Godišnjica smrti našega don Joška

Objavio: BracOnline | 08. 07. 2015.

Godišnjica smrti don Joško Šantić Postira slike otok Brač Online
Dana 8. srpnja napunja se godina dana od smrti našega Postiranina mons. Joška Šantića, ili kako smo ga svi zvali don Joška, koji je na taj dan prošle godine preminuo u svome domu u rodnim Postirima.

Mons. Joško Šantić rođen je 25. ožujka 1946. godine kao deveto od desetero djece obitelji Šantić. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1970.godine u Komiži na Visu, na naslov Hvarske biskupije. Poslije brojnih službi koje je obavljao, imenovan je 1997. godine prvim generalnim vikarom Vojne biskupije u RH, te je na toj službi ostao do 2010. godine. Geslo njegova djelovanja na toj službi bilo je "Približiti Isusa Krista hrvatskome vojniku, hrvatskome časniku i hrvatskome policajcu". Preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života i 45. godini svećeništva.

Na obljetnicu njegove smrti, vojni biskup u RH mons. Juraj Jezerinac služit će misu zadušnicu u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima u 19 sati. Na misi će pjevati klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" koju je 2001. godine osnovao mons. Šantić. Poslije mise biskup Jezerinac i njegova pratnja pohodit će grob mons. Šantića gdje će se zadržati u kratkoj molitvi.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: vojni-ordinarijat.hr

SLIKE sa pokopa - 11.07.2014. godine - Postira.

1 komentara:

Unknown kaže...

Pocivao u miru Bozjem.Imao sam cast poznavati Don Joska.

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -