Root » , » Predstava Život je čudo - Povlja

Predstava Život je čudo - Povlja

Objavio: BracOnline | 22. 06. 2015.

Predstava Život je čudo - Povlja slike otok Brač Online
Uoči mjesne fijere i blagdana sv. Ivana u Povljima se igra uspješnica teatra Rugantino "Život je čudo"! Prostor ispred bazilike, utorak 23.06. s početkom u 21h, ulaz slobodan.

Život je čudo je monodrama nastala prema istoimenom tekstu Ivice Ivaniševića. Kao i mnoge druge velike priče o "malim" junacima, predstava Život je čudo donosi na scenu životno potrebni optimizam i vedrinu. Njezin junak klesar Fabijan, Splićanin, samo je na prvi pogled sit svega - on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

U retrospektivnom pogledu na vlastitu prošlost, kroz niz lokalnih simbola, jezičnih igara i uzrečica Fabijan pripovijeda o prošlosti u kojoj su povijesna zbivanja tek kulise njegove vlastite osebujne biografije. Odrastanje u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, život tijekom fašističke okupacije, internacija u izbjeglički logor El Shatt, dani socijalističke izgradnje i potom, naravno, tranzicijske razgradnje - sve su to tek usputne stanice njegove osobne povijesti. Osim toga, ta biografija slijedi obrazac i zdravstvenoga kartona - sva važna razdoblja rekonstruiraju se uz pomoć bolesti od kojih je u određenom trenutku patio. A Fabijan je u tome pogledu neupitni udarnik: pravi Stahanov u svijetu pacijenata. Lakše je nabrojati zdravstvene tegobe koje su ga nekim čudom mimoišle, negoli pošasti kojima nije uspio uteći. Te nevolje nisu, međutim, odredile samo njegov životni put, nego i svjetonazor, duboko uvjerenje da je svo trapljenje ipak imalo smisla i da ga je vrijedilo podnijeti.

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana hrvatskog glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Predstavu Život je čudo Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge.

O PRODUKCIJI:
REŽIJA: Gordana Gadžić
GLUMI: Siniša Popović
GLAZBA: Darko Rundek
SCENOGRAFIJA: Miljenko Sekulić
KOSTIMOGRAFIJA: Elvira Ulip
DIZAJN SVJETLA: Saša Mondecar
FOTOGRAFIJE: Vladimira Spindler
ŠMINKA: Marija Bingula
GRAFIČKI DIZAJN: Sanja Boljević
IZRADA VIDEO MATERIJALA: Vid Begić
TEHNIČKO VODSTVO: Davor Popović
VODITELJICA MARKETINGA I PRODAJE: Katarina Subašić
IZVRŠNA PRODUCENTICA: Gordana Gadžić
PRODUKCIJA: Teatar Rugantino

TRAJANJE: 1 h i 10 min

Kad te ni'ko neće, uzet će te Lavčevića poduzeće.
(citat iz predstave i poznata splitska uzrečica)

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -