Home » , » Predstava Život je čudo - Povlja

Predstava Život je čudo - Povlja

Objavio: Brač Online | 22.6.15 |

Predstava Život je čudo - Povlja slike otok Brač Online
Uoči mjesne fijere i blagdana sv. Ivana u Povljima se igra uspješnica teatra Rugantino "Život je čudo"! Prostor ispred bazilike, utorak 23.06. s početkom u 21h, ulaz slobodan.

Život je čudo je monodrama nastala prema istoimenom tekstu Ivice Ivaniševića. Kao i mnoge druge velike priče o "malim" junacima, predstava Život je čudo donosi na scenu životno potrebni optimizam i vedrinu. Njezin junak klesar Fabijan, Splićanin, samo je na prvi pogled sit svega - on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

U retrospektivnom pogledu na vlastitu prošlost, kroz niz lokalnih simbola, jezičnih igara i uzrečica Fabijan pripovijeda o prošlosti u kojoj su povijesna zbivanja tek kulise njegove vlastite osebujne biografije. Odrastanje u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, život tijekom fašističke okupacije, internacija u izbjeglički logor El Shatt, dani socijalističke izgradnje i potom, naravno, tranzicijske razgradnje - sve su to tek usputne stanice njegove osobne povijesti. Osim toga, ta biografija slijedi obrazac i zdravstvenoga kartona - sva važna razdoblja rekonstruiraju se uz pomoć bolesti od kojih je u određenom trenutku patio. A Fabijan je u tome pogledu neupitni udarnik: pravi Stahanov u svijetu pacijenata. Lakše je nabrojati zdravstvene tegobe koje su ga nekim čudom mimoišle, negoli pošasti kojima nije uspio uteći. Te nevolje nisu, međutim, odredile samo njegov životni put, nego i svjetonazor, duboko uvjerenje da je svo trapljenje ipak imalo smisla i da ga je vrijedilo podnijeti.

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana hrvatskog glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Predstavu Život je čudo Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge.

O PRODUKCIJI:
REŽIJA: Gordana Gadžić
GLUMI: Siniša Popović
GLAZBA: Darko Rundek
SCENOGRAFIJA: Miljenko Sekulić
KOSTIMOGRAFIJA: Elvira Ulip
DIZAJN SVJETLA: Saša Mondecar
FOTOGRAFIJE: Vladimira Spindler
ŠMINKA: Marija Bingula
GRAFIČKI DIZAJN: Sanja Boljević
IZRADA VIDEO MATERIJALA: Vid Begić
TEHNIČKO VODSTVO: Davor Popović
VODITELJICA MARKETINGA I PRODAJE: Katarina Subašić
IZVRŠNA PRODUCENTICA: Gordana Gadžić
PRODUKCIJA: Teatar Rugantino

TRAJANJE: 1 h i 10 min

Kad te ni'ko neće, uzet će te Lavčevića poduzeće.
(citat iz predstave i poznata splitska uzrečica)
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica