Root » , , » Povljani proslavili sv. Ivana Krstitelja

Povljani proslavili sv. Ivana Krstitelja

Objavio: BracOnline | 24. 06. 2015.

fjera Povlja slike otok Brač Online fjera Povlja slike otok Brač Online
Blagdan Rođenja Ivana Krstitelja svečano su 24. lipnja proslavili žitelji naših Povalja čija župa nosi naziv toga sveca. Svečano je bilo u župnoj crkvi u kojoj je središnje misno slavlje predvodio župnik Selca i Gornjega Humca don Jakša Rubinić uz asistenciju nekoliko bračkih svećenika, među kojima je bio i generalni vikar Hvarske biskupije don Stanko Jerčić. U prigodnoj riječi pozvao je vjernike na promjenu vlastita života u susretu s Božjoj riječi. Nastojmo biti oni koji ćemo se mijenjati i živjeti prema onome što nam Bog nudi, prije svega prema Kristovu evanđelju, rekao je Povljanima u propovijedi.
fjera Povlja slike otok Brač Online fjera Povlja slike otok Brač Online
Poslije mise održana je tradicionalna procesija u kojoj su povaljski mladići na ramenima ponijeli kip Sv. Ivana Krstitelja ulicama toga mjesta. Za svečane procesije po mjestu i obali, sa svečevim kipom s nekoliko je zaustavljanja blagoslovljen Božji puk i cijelo mjesto. Pjevanje je predvodio župni zbor koji je vodio Tonči Beović. Na kraju crkvene proslave vjernicima se obratio generalni vikar riječima: "Procesija u kojoj smo sudjelovali simbolizira naš život u kojemu kao ljudi i vjernici hodočastimo prema konačnome susretu s Kristom. Trudimo se rasti u razumijevanju, ljubavi i toleranciji. Budimo glas nade i radosti jer smo Gospodinovi". Okupljeni puk nije zaboravio ni na Domovinu koju je pozdravio himnom "Lijepa naša".

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski
fjera Povlja slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -