Home » , » Festivala kulture Imena, Bol

Festivala kulture Imena, Bol

Objavio: BračOnline | 15.6.15 |

Festivala kulture Imena, Bol slike otok Brač Online
Već šestu godinu, u sklopu Festivala kulture IMENA, od 25. do 27. lipnja, Bol je inovativno mjesto kulture, gastronomije, komunikacije.

U igri semiotike i lingvistike tema ovogodišnjeg festivala je svjetionik, odnosno "svijet" i "oni". Bolski svjetionik sagrađen 1911. godine, kao topos, kao znak u prostoru, tradicionalna je točka komunikacije s kopnom i svijetom. To je mjesto odlaska i dolaska, točka razdjelnica i spajalica, mjesto želje, nade, ispunjenja i olakšanja.

Koliko je otok i danas izoliran od kopna, je li izdvojen razmišljanjima, kulturom, gastronomijom? Postoji li zbilja s jedne strane Svijet, a s druge Oni, otočani? I razlikuju li se toliko jedni od drugih? Pričat ćemo o čovjeku istraživaču, putovati s Proustom i Matošem do Venecije, brodom po Jadranu, izložbom fotografija "Prozori" Biljane Gaurine po Lijepoj Našoj i vjerujemo - doći do Mjesečeva meridijana.

O vlastitom doživljaju otoka, spoju tradicije i turizma u modernom svijetu, iskustvima i uspomenama s putovanja, govorit će književnici Jasna Horvat, Milana Vuković Runjić, Zoran Ferić i Edo Popović, a razgovor će moderirati Davor Mandić. Na bolskoj pijaci kuhat će se Trudna teća, a na pitanje što su marendavali Bračani nekad i danas, odgovore daje produkcijski tim Festivala IMENA u svojoj knjizi "Bračka marenda - od godine do godine".

Glazbena podloga ovog festivala je "uvertira u ljeto" - klasična harmonika (Mirko Škarica), saksofon i DJ (Funk&Sax), Sam Cook - sve pod motom poznate pjesme "Summertime and the living is easy"...
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica