Root » , » Duhovno-kulturna večer u Milni

Duhovno-kulturna večer u Milni

Objavio: BracOnline | 25. 06. 2015.

Duhovno-kulturna večer Milna slike otok Brač Online Duhovno-kulturna večer klapa Mrduja Milna slike otok Brač Online
Župa Gospe od blagovijesti u Milni započela je s prigodnim programom uz mladomisničko slavlje svećenika Ivana Jurina koje je na rasporedu 28. lipnja u toj župi. Na Dan državnosti, 25. lipnja, u duhovno–kulturnom programu u župnoj crkvi nastupili su župni zbor Sv. Cecilije, zatim Dječji zbor, djeca iz mjesnoga vrtića i domaća klapa Mrduja. Sve su glazbene skupine izmamile dugi pljesak publike, a na poseban način djeca iz milnarskoga vrtića koja su te večeri pozdravila novoga milnarskoga svećenika i njemu u čast izvela nekoliko točaka.

Župni zbor otvorio je prigodni program u milnarskoj crkvi pjesmama "Majko, naša", "U zaljevu otoka Brača" i "Ovo je tijelo moje". Njime je kao i uvijek uspješno ravnala s. Robertina Šašo. Domaća muška klapa Mrduja nastupila je u dva dijela, za prvoga nastupa izvela je skladbe "Kristov put", "Moli Gospe" i "O, pruži mile ruke", dok je za drugoga izvela pjesme "Božja arija", "Nedamo te pismo naša" i "Lanterna".
Duhovno-kulturna večer Milna slike otok Brač Online Duhovno-kulturna večer Milna slike otok Brač Online
Milnarski župnik don Tonči Kusanović tim je povodom predstavio knjižicu "Pojedini istaknuti milnarski svećenici" koju je priredio svećenik Hvarske biskupije don Josip Franulić, župnik Zastražišća i Poljica na Hvaru. Objavljena knjižica donosi neke od svećenika rodom iz Milne i one koji su djelovali u toj župi kao župnici, među kojima su izborom izdvojena sedmorica istaknutih svećenika. U toj župi je od 1620. godine do danas djelovalo 35 svećenika župnika koji su, kako je napisano u predgovoru, "kroz svoj rad odgajali savjesti i srca župljana te kulturno i duhovno izgrađivali duh ovoga mjesta". Valja dodati kako je u toj župi našega otoka posljednja mlada misa slavljena još 1968. godine, te raduje što je pred vratima novo mladomisničko slavlje.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -