Home » , » Biskup Štambuk u Bolu

Biskup Štambuk u Bolu

Objavio: BračOnline | 6.6.15 |

sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online
Hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je 6. lipnja župu Gospe Karmelske u Bolu koja je povjerena na upravljanje dominikancima iz samostana Sv. Marije milosne. Povod biskupova pohoda toj župi je slavlje sakramenta krizme koji su primili kandidati koje je i ove godine pripremao o. Ivo Plenković iz bolskoga samostana. U nazočnosti brojnih vjernika koji su ispunili župnu crkvu Gospe od Karmela, biskup Štambuk slavio je misu u zajedništvu s domaćim župnikom o. Damirom Šokićem i o. Plenkovićem.

Mjesni biskup prikazao je misu za župljane sa željom da budu odgovorni članovi Crkve i društva. U propovijedi biskup je potaknuo vjernike na razmišljanje o važnosti dviju vrijednosti, čovještva i kršćanstva, podsjetivši da kroz povijest nikada nije bilo lako biti dobar čovjek i kršćanin. Na kraju slavlja sakramenta krizme mladi župljanin Frane Mladineo darivao je biskupa Štambuka uz zahvalu koju je za biskupov pohod toj župi uputila Doris Šćepanović.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica