Root » , » Biskup Štambuk u Bolu

Biskup Štambuk u Bolu

Objavio: BracOnline | 06. 06. 2015.

sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online
Hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je 6. lipnja župu Gospe Karmelske u Bolu koja je povjerena na upravljanje dominikancima iz samostana Sv. Marije milosne. Povod biskupova pohoda toj župi je slavlje sakramenta krizme koji su primili kandidati koje je i ove godine pripremao o. Ivo Plenković iz bolskoga samostana. U nazočnosti brojnih vjernika koji su ispunili župnu crkvu Gospe od Karmela, biskup Štambuk slavio je misu u zajedništvu s domaćim župnikom o. Damirom Šokićem i o. Plenkovićem.

Mjesni biskup prikazao je misu za župljane sa željom da budu odgovorni članovi Crkve i društva. U propovijedi biskup je potaknuo vjernike na razmišljanje o važnosti dviju vrijednosti, čovještva i kršćanstva, podsjetivši da kroz povijest nikada nije bilo lako biti dobar čovjek i kršćanin. Na kraju slavlja sakramenta krizme mladi župljanin Frane Mladineo darivao je biskupa Štambuka uz zahvalu koju je za biskupov pohod toj župi uputila Doris Šćepanović.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -