Home » , , » Bijela zastava na Zlatnom ratu

Bijela zastava na Zlatnom ratu

Objavio: BračOnline | 19.6.15 |

Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online
Zlatni rat nije samo najljepša hrvatska plaža nego i mjesto čistog mora i morskog dna što potvrđuje Bijele zastava.

(Bol na Braču, 19.06.2015.) U petak, 19.06.2015. godine, Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA Global Underwater Awareness Association, dodijelila je Bijelu zastavu plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Bijela zastava (WhiteFlag International) je jedini simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima, i vlasništvo je Fondacije Princ Albert II od Monaka i GUWAA-e. Bijela zastava je ekološki simbol koji zahtjeva sistematsko i kontinuirano čišćenje mora i priobalja odnosno održavanje istih čistim, kako bi se posjetiteljima garantirale ekskluzivne vrijednosti koje posjedovanje Bijele zastave predstavlja. Ovaj simbol je samo dodijeljen na nekoliko mjesta u svijetu ali kreće sa svojim komercijalnim dodjeljivanjem po svijetu: Singapore, Qatar, Dubai i USA u veljači 2016. godine.

"Zabrinjavajuća je činjenica da je Hrvatsko more po onečišćenosti raznim otpadom koje se nalazi na dnu mora drugo u Europi, iako je i drugo u Europi po kvaliteti i čistoći vode. Čak 85% svih bolesti u svijetu se prenosi vodom. Čišćenje i zaštita hrvatskih voda prioritetna je oblast za djelovanje kako bi Republika Hrvatska održala status jedne od vodećih turističkih destinacija po prepoznatljivom čistom moru i morskom dnu. Sama GUWAA planira do kraja iduće godine iz hrvatskih voda izvaditi do 50 tona otpada.", izjavio je predsjednik GUWAA-e, Kristijan Curavić.

Važnost očuvanja i zaštite mora prepoznata je od strane Općine Bol i Turističke zajednice općine Bol pa tako plaža Zlatni rat postaje vlasnikom Bijele zastave. Načelniku Tihomiru Marinkoviću, Bijelu zastavu uručio je Daniel Azouar, dopredsjednik za GUWAA-inu Bijelu zastavu u Norveškoj i još 30 zemalja širom svijeta.

"Iznimno nam je drago da je Zlatni rat kao najljepša plaža u Hrvatskoj ali i u Evropi dobio obilježje i sve vrijednosti koje Bijela zastava predstavlja! Ovo je dokaz da je more i morsko dno ove plaže čisto! Ronioci GUWAA-e su obavili sjajan posao! Zadovoljstvo je imati i ovakve suradnike u procesu održavanja i brige o našem najvećem blagu – vodi!", rekao je načelnik Općine Bol, Tihomir Marinković.
Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica