Home » , , » Bijela zastava na Zlatnom ratu

Bijela zastava na Zlatnom ratu

Objavio: Brač Online | 19.6.15 |

Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online
Zlatni rat nije samo najljepša hrvatska plaža nego i mjesto čistog mora i morskog dna što potvrđuje Bijele zastava.

(Bol na Braču, 19.06.2015.) U petak, 19.06.2015. godine, Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA Global Underwater Awareness Association, dodijelila je Bijelu zastavu plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Bijela zastava (WhiteFlag International) je jedini simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima, i vlasništvo je Fondacije Princ Albert II od Monaka i GUWAA-e. Bijela zastava je ekološki simbol koji zahtjeva sistematsko i kontinuirano čišćenje mora i priobalja odnosno održavanje istih čistim, kako bi se posjetiteljima garantirale ekskluzivne vrijednosti koje posjedovanje Bijele zastave predstavlja. Ovaj simbol je samo dodijeljen na nekoliko mjesta u svijetu ali kreće sa svojim komercijalnim dodjeljivanjem po svijetu: Singapore, Qatar, Dubai i USA u veljači 2016. godine.

"Zabrinjavajuća je činjenica da je Hrvatsko more po onečišćenosti raznim otpadom koje se nalazi na dnu mora drugo u Europi, iako je i drugo u Europi po kvaliteti i čistoći vode. Čak 85% svih bolesti u svijetu se prenosi vodom. Čišćenje i zaštita hrvatskih voda prioritetna je oblast za djelovanje kako bi Republika Hrvatska održala status jedne od vodećih turističkih destinacija po prepoznatljivom čistom moru i morskom dnu. Sama GUWAA planira do kraja iduće godine iz hrvatskih voda izvaditi do 50 tona otpada.", izjavio je predsjednik GUWAA-e, Kristijan Curavić.

Važnost očuvanja i zaštite mora prepoznata je od strane Općine Bol i Turističke zajednice općine Bol pa tako plaža Zlatni rat postaje vlasnikom Bijele zastave. Načelniku Tihomiru Marinkoviću, Bijelu zastavu uručio je Daniel Azouar, dopredsjednik za GUWAA-inu Bijelu zastavu u Norveškoj i još 30 zemalja širom svijeta.

"Iznimno nam je drago da je Zlatni rat kao najljepša plaža u Hrvatskoj ali i u Evropi dobio obilježje i sve vrijednosti koje Bijela zastava predstavlja! Ovo je dokaz da je more i morsko dno ove plaže čisto! Ronioci GUWAA-e su obavili sjajan posao! Zadovoljstvo je imati i ovakve suradnike u procesu održavanja i brige o našem najvećem blagu – vodi!", rekao je načelnik Općine Bol, Tihomir Marinković.
Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online Bijela zastava Zlatni rat Bol slike otok Brač Online

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (28) Bobovisca-na-moru (28) Bol (452) Dol (112) Donji-Humac (58) Dracevica (51) Gornji-Humac (64) Lozisca (75) Milna (190) Mirca (57) Murvica (27) Nerezisca (210) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (443) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (190) Selca (174) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (451) Sutivan (224)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno