Root » , , » 15. debitanske klapske večeri u Bolu

15. debitanske klapske večeri u Bolu

Objavio: BracOnline | 12. 06. 2015.


15. debitanske klapske večeri u Bolu (49. festival dalmatinskih klapa Omiš 2015.)

Teatrin Dva ferala
- izborna večer debitanata 12.06. u 21h
- revijalna večer pobjednika 13.06. u 21h

Bol je domaćin jubilarne i to po petnaesti put Večeri klapa debitanata 49. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2015. Za nagrade stručnog povjerenstva i publike u natjecateljskom dijelu programa borit će se 10 klapa debitanata, a time i tražiti prolaz na izborne večeri festivala u Omišu.

Nastupit će 6 muških i 4 ženske klape, i to (abecednim redoslijedom): Bistrica (m) iz Marije Bistrice, Dalmari (m) iz Maribora(Sl), Kolanjke (ž) iz Kolana, Koprivnica (m) iz Koprivnice, Krijanca (m) iz Raba, Krunik (m) iz Kučina, Lađarice (ž) iz Siska, Stivanja (ž) iz Trogir, Sveti Luka (m) iz Otoka i Travertin (ž) iz Trebižata (BiH).
- Večer klapa debitanata u Bolu ima uistinu posebno značenje za festival. Četrnaest godina zaredom je potvrda da se u startu jako dobro procijenilo da je Bol mjesto koje će biti mamac upravo za klape, klapaše i klapašice i da su vrlo rado tu, gdje se u jednom sjajnom okruženju dolaze okušati u natjecanju za plasman na Omiš – tim je riječima prošle godine ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa u Omišu Dražan Mladin na Radio postaji Split ukratko opisao dugogodišnju skladnu vezu Festivala dalmatinskih klapa i Bola.

Godine 2001., na inicijativu tadašnjeg umjetničkog ravnatelja festivala dr. Miljenka Grgića i Jadranke Nejašmić, ravnateljice Općinske knjižnice Hrvatska čitaonica i tadašnje voditeljice Bolskog lita, pokrenuto je premještanje debitantskih večeri iz Omiša u Bol.
Sretna je okolnost da su realizaciju toga projekta odlučno podupirale mjesne vlasti Omiša i Bola, koliko i Festivalsko vijeće. Zadnjih 6 godina debitantske večeri u Bolu organizira Centar za kulturu Općine Bol.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -