Home » , » Krizmaničko i prvopričesničko slavlje u Novom Selu

Krizmaničko i prvopričesničko slavlje u Novom Selu

Objavio: Brač Online | 16.5.15 |

sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online
U župi sv. Antuna opata u Novom Selu bilo je svečano u subotu 16. svibnja. Dvostruko slavlje okupilo je brojne vjernike u toj maloj bračkoj župi. Devetero mladih primilo je po rukama hvarskoga biskupa mons. Slobodana Štambuka sakrament krizme, a jedna prvopričesnica po prvi put je pristupila stolu Gospodnjemu. Uz biskupa Štambuka u slavlju je sudjelovao novoselački župnik fra Bože Vuleta koji je i pripremao kandidate za slavlje tih sakramenata.
U propovijedi biskup Štambuk vjernicima je govorio o važnosti ljudskih i kršćanskih vrijednosti, posebno o ljubavi, poručivši da je ona vrhovno pravilo života. Ljubav prema Bogu i prema bližnjemu je vrhovno pravilo života. Ljubav oca i majke nešto je najvrednije u obitelji. Vrlo je važno da dijete u obitelji osjeti ljubav oca i majka, naglasio je, pozvavši roditelje da međusobno jedni drugima potvrde svoju ljubav i vjernost.
sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online
U ime župljana zahvalnu riječ biskupu Štambuku uputio je Ivica Škrpaca, ravnatelj Osnovne škole u Selcima, koji je pri tom zaželio biskupu puno strpljivosti u pastirskoj brizi za trootočku biskupiju. Darovao je biskupu križ izrađen od borove kore i knjigu zanimljiva naslova "Strpljenje s Bogom". "Neka vas sve Bog blagoslovi i u ljubavi čuva", poručio je hvarski biskup na završetku crkvene proslave.

TEXT BY: Jadran Bašić
sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica