Root » , » Krizmaničko i prvopričesničko slavlje u Novom Selu

Krizmaničko i prvopričesničko slavlje u Novom Selu

Objavio: BracOnline | 16. 05. 2015.

sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online
U župi sv. Antuna opata u Novom Selu bilo je svečano u subotu 16. svibnja. Dvostruko slavlje okupilo je brojne vjernike u toj maloj bračkoj župi. Devetero mladih primilo je po rukama hvarskoga biskupa mons. Slobodana Štambuka sakrament krizme, a jedna prvopričesnica po prvi put je pristupila stolu Gospodnjemu. Uz biskupa Štambuka u slavlju je sudjelovao novoselački župnik fra Bože Vuleta koji je i pripremao kandidate za slavlje tih sakramenata.
U propovijedi biskup Štambuk vjernicima je govorio o važnosti ljudskih i kršćanskih vrijednosti, posebno o ljubavi, poručivši da je ona vrhovno pravilo života. Ljubav prema Bogu i prema bližnjemu je vrhovno pravilo života. Ljubav oca i majke nešto je najvrednije u obitelji. Vrlo je važno da dijete u obitelji osjeti ljubav oca i majka, naglasio je, pozvavši roditelje da međusobno jedni drugima potvrde svoju ljubav i vjernost.
sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online
U ime župljana zahvalnu riječ biskupu Štambuku uputio je Ivica Škrpaca, ravnatelj Osnovne škole u Selcima, koji je pri tom zaželio biskupu puno strpljivosti u pastirskoj brizi za trootočku biskupiju. Darovao je biskupu križ izrađen od borove kore i knjigu zanimljiva naslova "Strpljenje s Bogom". "Neka vas sve Bog blagoslovi i u ljubavi čuva", poručio je hvarski biskup na završetku crkvene proslave.

TEXT BY: Jadran Bašić
sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online sv. krizma pričest Novo Selo slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -