Root » , » Krizma u Povljima

Krizma u Povljima

Objavio: BracOnline | 16. 05. 2015.

sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online
Našu bračku župu sv. Ivana Krstitelja u Povljima pohodio je 16. svibnja hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk. Ta je povaljska župa povjerena na upravljanje franjevcima splitske provincije Presvetoga Otkupitelja, a župu opslužuje fra Bože Vuleta iz samostana sv. Martina biskupa u Sumartinu. Na misi su pjevali mladi pod ravnanjem Antonije Litović.

Svečanu misu hvarski biskup slavio je u zajedništvu s domaćim župnikom, zatim gvardijanom franjevačkoga samostana u Sumartinu fra Dušanom Džimbegom i župnikom iz Selaca don Jakšom Rubinićem. "Budite prepoznatljivi kao oni koji u Boga vjeruju, kojima Crkva nije slučajnost. Neka svi osjete da vjerujete u Boga, kako priznajete da osim vidljivoga svijeta postoji i Nebo prema kojemu smo krenuli", poručio je vjernicima mjesni biskup. Mlade je potaknuo na poštivanje roditelja i ljubav prema njima.

Poslije propovijedi ovogodišnji krizmanici kojih je bilo četvero obnovili su svoja krsna obećanja i ispovijedili svoju vjeru. Biskup je, zatim, predvodio posvetnu molitvu i mladima u nazočnosti njihovih kumova i roditelja udijelio sakrament potvrde, i na taj ih način uključio u puninu kršćanskoga života. U znak zahvalnosti prema biskupu koji je pohodio tu župu, župljani su mu darovali kameni cvijet koji je izrađen od bračkoga kamena. Darivan je bio i povaljski župnik za sve što čini u povjerenoj mu župi.

Kako je bilo na misnome slavlju i podijeli sakramenta krizme, više možete doznati na našim fotografijama.

TEXT BY: Jadran Bašić
sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online
sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -