Home » , » Krizma u Povljima

Krizma u Povljima

Objavio: Brač Online | 16.5.15 |

sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online
Našu bračku župu sv. Ivana Krstitelja u Povljima pohodio je 16. svibnja hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk. Ta je povaljska župa povjerena na upravljanje franjevcima splitske provincije Presvetoga Otkupitelja, a župu opslužuje fra Bože Vuleta iz samostana sv. Martina biskupa u Sumartinu. Na misi su pjevali mladi pod ravnanjem Antonije Litović.

Svečanu misu hvarski biskup slavio je u zajedništvu s domaćim župnikom, zatim gvardijanom franjevačkoga samostana u Sumartinu fra Dušanom Džimbegom i župnikom iz Selaca don Jakšom Rubinićem. "Budite prepoznatljivi kao oni koji u Boga vjeruju, kojima Crkva nije slučajnost. Neka svi osjete da vjerujete u Boga, kako priznajete da osim vidljivoga svijeta postoji i Nebo prema kojemu smo krenuli", poručio je vjernicima mjesni biskup. Mlade je potaknuo na poštivanje roditelja i ljubav prema njima.

Poslije propovijedi ovogodišnji krizmanici kojih je bilo četvero obnovili su svoja krsna obećanja i ispovijedili svoju vjeru. Biskup je, zatim, predvodio posvetnu molitvu i mladima u nazočnosti njihovih kumova i roditelja udijelio sakrament potvrde, i na taj ih način uključio u puninu kršćanskoga života. U znak zahvalnosti prema biskupu koji je pohodio tu župu, župljani su mu darovali kameni cvijet koji je izrađen od bračkoga kamena. Darivan je bio i povaljski župnik za sve što čini u povjerenoj mu župi.

Kako je bilo na misnome slavlju i podijeli sakramenta krizme, više možete doznati na našim fotografijama.

TEXT BY: Jadran Bašić
sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online
sv. krizma Povlja slike otok Brač Online sv. krizma Povlja slike otok Brač Online
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica