Root » , » Krizma u Gornjem Humcu

Krizma u Gornjem Humcu

Objavio: BracOnline | 01. 05. 2015.

sv. krizma Gornji Humac slike otok Brač Online sv. krizma Gornji Humac slike otok Brač Online
Po rukama hvarskoga biskupa mons. Slobodana Štambuka, 1. svibnja, na blagdan sv. Josipa Radnika, devetero mladih iz župe sv. Nikole biskupa u Gornjem Humcu primilo je sakrament potvrde u svečanom obredu koji je slavljen u ispunjenoj župnoj crkvi. Pozdravnu riječ uputio je mjesni svećenik don Jakša Rubinić, izrazivši radost zbog slavlja sakramenta krizme i pohoda hvarskoga biskupa toj župi.

U prigodnoj riječi mons. Štambuk je uz blagdan sv. Josipa Radnika potaknuo mlade da se ne boje poštena rada i poštene zarade, te im stavio za uzor sv. Josipa. "Cijenite vrijednost mještanina i mještanke, ne podcjenjujte nikoga, i ne gledajte tko je tko, nego kakav je tko. Imajte zdravo uvjerenje o sebi i svojim vrijednostima", poručio je mladima, pozvavši ih da budu na ponos mjestu, župi i svojoj Crkvi.

Obraćajući se roditeljima, potaknuo ih je da mladima budu primjer i poticaj, zaželjevši im da uvijek zavrjeđuju poštovanje svoje djece. Svečanosti slavlja doprinio je i župni zbor Sv. Nikole biskupa kojim je ravnao Marko Bauk. Zbog skladna pjevanja na misi zahvalu im je uputio i biskup Štambuk.

Vaša reporterska ekipa sve je zabilježila i na svojim fotografijama.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski
sv. krizma Gornji Humac slike otok Brač Online sv. krizma Gornji Humac slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -