Root » , » Biskup Štambuk Postiranima: "Koji primjer dajete djeci?"

Biskup Štambuk Postiranima: "Koji primjer dajete djeci?"

Objavio: BracOnline | 03. 05. 2015.

sv. krizma Postira slike otok Brač Online sv. krizma Postira slike otok Brač Online
Na petu vazmenu nedjelju, 3. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Ivana Krstitelja u Postirima gdje je slavio misu s vjernicima. Za vrijeme misnoga slavlja biskup Štambuk podijelio je sakrament krizme mladim župljanima kojih je bilo desetero. Biskupa je u ime krizmanika pozdravila Katarina Matulić, dok je kandidate biskupu predstavio župni vikar don Marko Plančić koji ih je pripremao za sakrament. Uz hvarskoga biskupa suslavili su domaći župnik mons. Tonci Jelinčić i umirovljeni svećenik don Ivo Glavinić.

U propovijedi mjesni biskup stavio je vjernicima na razmišljanje važnost ljudskih i kršćanskih vrijednosti, s posebnim naglaskom na vjeru i ljubav. Istaknuo je pri tom kako je u životu važno živjeti i raditi po svijesti i savjesti, te odgovarati za vlastite čine. Roditelje je podsjetio na četvrtu Božju zapovijed i potaknuo ih da svojoj djeci budu primjer. "Zavređujete li poštovanje? Koji primjer dajete djeci? Što dijete od tebe može usisati, što može primiti? Danas je vrijeme kada se od vas roditelja traži hrabrost", poručio je mons. Štambuk. Okupljene vjernike upozorio je na demografske probleme u biskupiji, ali i u župi Postira, zapitavši ih: "Umiru li to Postira?"

Poslije propovijedi mladi su obnovili krsna obećanja, a s upaljenim svijećama u rukama posvjedočili vjeru u Krista uskrsloga. Na misi je pjevao zbor Karmel kojim je ravnala s. Silvana Jukić.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
sv. krizma Postira slike otok Brač Online sv. krizma Postira slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -