Home » , » Pučišća u uskrsnom slavlju

Pučišća u uskrsnom slavlju

Objavio: Brač Online | 5.4.15 |

Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online
Apostolski izaslanik u Njemačkoj nadbiskup mons. Nikola Eterović koji je u svojoj rodnoj župi Pučišća za Velikoga tjedna sudjelovao u liturgijskim obredima, proslavio je s Pučišćanima svetkovinu Kristova uskrsnuća. Misno slavlje predvodio je u zajedništvu s domaćim župnikom don Androm Ursićem i umirovljenim pučiškim svećenikom Ivicom Eterovićem. Na svečanoj uskrsnoj misi sudjelovali su brojni vjernici, među kojima u velikome broju i mladi te bračke župe.

"Krist je uskrsnuo i zato smo radosni. Radosni smo i zato što nas poziva da s njime suuskrsnemo na novi život. To je moguće samo ako se odreknemo grijeha", rekao je na početku mise nadbiskup Eterović, podijelivši uskrsnu radost s okupljenim Pučišćanima u crkvi Sv. Jeronima. Proslavu Uskrsa otvorio je nastup Dječjega zbora kojim je ravnala s. Danijela Mihić koji su uzveličali najveću kršćansku svetkovinu.

Govoreći o događaju Kristova uskrsnuća nadbiskup je istaknuo kako se Uskrs dogodio u povijesti, ali nadvladava povijesne kategorije prostora i vremena te nas otvara kategoriji vječnosti. Podsjetio je kako je prvi pozdrav Uskrsloga bio "Mir vama" i pri tom poručio kako je mir toliko potreban dar cijelome svijetu, posebno na Bliskom istoku. Sa žalošću je upozorio na strahote u Siriji, zatim na braću kršćane koji su nestali iz određenih područja Iraka, kao i na nedavni teroristički napad na sveučilište u Keniji.
Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online
Pred kraj misnoga slavlja pučiški župnik je prema običaju čestitao Uskrs Pučišćanima u domovini i svijetu, zaželjevši im obilje uskrsne radosti. Papinu izaslaniku Eteroviću uputio je srdačne želje za što uspješnijim obavljanjem odgovorne službe u Njemačkoj. Tradicionalno na Uskrs, na kraju svečane mise, blagoslovljena su uskrsna jela koja su djeca i mladi donijeli u košaricama i položili ih ispred glavnoga oltara.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica