Root » , » Pučišća u uskrsnom slavlju

Pučišća u uskrsnom slavlju

Objavio: BracOnline | 05. 04. 2015.

Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online
Apostolski izaslanik u Njemačkoj nadbiskup mons. Nikola Eterović koji je u svojoj rodnoj župi Pučišća za Velikoga tjedna sudjelovao u liturgijskim obredima, proslavio je s Pučišćanima svetkovinu Kristova uskrsnuća. Misno slavlje predvodio je u zajedništvu s domaćim župnikom don Androm Ursićem i umirovljenim pučiškim svećenikom Ivicom Eterovićem. Na svečanoj uskrsnoj misi sudjelovali su brojni vjernici, među kojima u velikome broju i mladi te bračke župe.

"Krist je uskrsnuo i zato smo radosni. Radosni smo i zato što nas poziva da s njime suuskrsnemo na novi život. To je moguće samo ako se odreknemo grijeha", rekao je na početku mise nadbiskup Eterović, podijelivši uskrsnu radost s okupljenim Pučišćanima u crkvi Sv. Jeronima. Proslavu Uskrsa otvorio je nastup Dječjega zbora kojim je ravnala s. Danijela Mihić koji su uzveličali najveću kršćansku svetkovinu.

Govoreći o događaju Kristova uskrsnuća nadbiskup je istaknuo kako se Uskrs dogodio u povijesti, ali nadvladava povijesne kategorije prostora i vremena te nas otvara kategoriji vječnosti. Podsjetio je kako je prvi pozdrav Uskrsloga bio "Mir vama" i pri tom poručio kako je mir toliko potreban dar cijelome svijetu, posebno na Bliskom istoku. Sa žalošću je upozorio na strahote u Siriji, zatim na braću kršćane koji su nestali iz određenih područja Iraka, kao i na nedavni teroristički napad na sveučilište u Keniji.
Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online Uskrs čestitke Pučišća na moru slike otok Brač Online
Pred kraj misnoga slavlja pučiški župnik je prema običaju čestitao Uskrs Pučišćanima u domovini i svijetu, zaželjevši im obilje uskrsne radosti. Papinu izaslaniku Eteroviću uputio je srdačne želje za što uspješnijim obavljanjem odgovorne službe u Njemačkoj. Tradicionalno na Uskrs, na kraju svečane mise, blagoslovljena su uskrsna jela koja su djeca i mladi donijeli u košaricama i položili ih ispred glavnoga oltara.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -