Home » , » Nadbiskup Eterović stigao u rodna Pučišća

Nadbiskup Eterović stigao u rodna Pučišća

Objavio: BračOnline | 1.4.15 |

Nadbiskup Eterović Pučišća slike otok Brač Online Nadbiskup Eterović Pučišća slike otok Brač Online
Papinski nuncij u Berlinu nadbiskup mons. Nikola Eterović iz naših Pučišća stigao je na svoj rodni otok u ponedjeljak 30. ožujka. Unatoč visokopozicioniranoj službi apostolskoga izaslanika u Njemačkoj nadbiskup Eterović pohodi svoj otok za Veliki tjedan kada rado predvodi obrede Vazmenoga trodnevlja. U srijedu 1. travnja slavio je misu zahvalnicu kojom je u toj bračkoj župi završilo četrdesetsatno euharistijsko klanjanje, poznatije kao qurantaore.

Na početku misnoga slavlja nadbiskup Eterović je rekao: "Svaka misa je zahvala Gospodinu za obilje milosti koje nam je udijelio. Zahvalimo Gospodinu za veliki dar četrdesetsatnoga euharistijskoga klanjanja što smo ga mogli hvaliti i slaviti te moliti za osobne, obiteljske, župne i domovinske probleme". Nadbiskup je u propovijedi istaknuo važnost euharistije po kojoj je Krist stalno prisutan u svojoj Crkvi. Potaknuo je vjernike na razmišljanje o Kristovoj muci te ih pozvao da poput Isusa u vlastitu životu dobrim djelima pobjeđuju zlo.

Nakon mise pučiški župnik don Andro Ursić blagoslovio je Presvetim okupljene vjernike i ga pohranio u pokrajnji oltar. Tradicionalna velikotjedna pobožnost u Pučišćima, kao i u drugim župama na otoku, započela je na Cvjetnicu, 29. ožujka. Osim u Pučišćima, euharistijska klanjanja održana su i u Bolu, Postirima, Supetru, Nerežišćima i Milni.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica