Root » , » Biskup Štambuk pohodio Pučišća

Biskup Štambuk pohodio Pučišća

Objavio: BracOnline | 26. 04. 2015.

sv. krizma Pučišća slike otok Brač Online sv. krizma Pučišća slike otok Brač Online
Župu sv. Jeronima u Pučišćima pohodio je 26. travnja hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk koji je u nazočnosti brojnih vjernika slavio svečanu misu u crkvi Sv. Jeronima. Svečano crkveno slavlje započelo je pozdravom biskupu Štambuku kojemu je dobrodošlicu uputio pučiški vjernik Boris Bauk. "Ovdje smo da posvjedočimo vjeru koja je podložna iskušenjima, i to onu vjeru s kojom se budimo i s njom idemo na počinak. Vjera nam nije strana, ona nam je svakodnevna. Molite biskupe da svi ustrajemo u vjeri", rekao je župljanin Bauk.

Biskup Štambuk izrazio je radost što je pučiška župa u čestoj prigodi živjeti sa svojim biskupom, i to Nikolom Eterovićem koji pohodi tu župu, te potaknuo vjernike u uvodnim riječima na razmišljanje o Nedjelji Dobroga Pastira. Osvrnuvši se na važnost pastira u Kristovoj Crkvi, mjesni biskup rekao je da je za pohoda župi posjetio groblje i zaustavio se u molitvi pred grobovima dvojice pučiških pastira, nedavno preminuloga don Petra Eterovića i don Petra Lukšića, utemeljitelja mjesne čitaonice Hrvatski skup.

U prigodnoj riječi mjesni župnik zahvalio je biskupu Štambuku na pohodu župi, a vjernike potaknuo na predano življenje kršćanske vjere. Mladi su pred kraj liturgijskoga slavlja darivali biskupa ovčjim sirom i bocom vina, uz zahvalnu poruku koju je uputila Nikol Martinić. Na misi je pjevao zbor Sv. Jeronima kojim je ravnala s. Danijela Mihić.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
sv. krizma Pučišća slike otok Brač Online sv. krizma Pučišća slike otok Brač Online
PHOTO BY: Jerski

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -