Root » » Pučišćani u Austriji

Pučišćani u Austriji

Objavio: BracOnline | 21. 03. 2015.

Župni zbor sv. Jeronima iz Pučišća Miesenbach Austrija slike otok Brač Online
Župni zbor sv. Jeronima iz Pučišća i tamošnji puhački orkestar Brassčuta gostovali su od 13. do 15. ožujka u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, i to u gradiću Miesenbachu kod Birkfelda, gdje su u župi sv. Jurja 14. ožujka održali koncert i sutradan, 15. ožujka, sudjelovali na nedjeljnom misnom slavlju. Pučiški crkveni zbor pod ravnanjem s. Danijele Mihić izveo je devet liturgijskih skladbi i nekoliko popularnih marijanskih pjesama, dok je limena glazba Brassčuta pod ravnanjem Marka Bauka nastupila s raznolikim europskim i svjetskim repertoarom. Pučiški župnik don Andro Ursić pozdravio je tom prilikom župnika te štajerske župe sv. Jurja Romana Miesebnera i dekana Hansa Schreinera, dok je župnik Miesebner zahvalio svim izvođačima koncerta.

Za misnoga slavlja brački župnik u prigodnoj je riječi podsjetio okupljene vjernike na višegodišnjemu dobromu odnosu s austrijskom župom, istaknuvši sljedeće: "Prošlo je više od 25 godina mojega kontakta s ovom vjerničkom zajednicom Strallegg u kojom sam našao velikoga suradnika, partnera i dobrotvora. Vaša djelotvorna ljubav, solidarnost, gostoljubivost i otvorenost bila su meni i mojim župljanima u Supetru velika potpora i snaga u sveukupnom pastoralnom radu. Dolazeći u svojstvu župnika Pučišća nadam se da će nas i dalje povezivati prijateljstvo, kršćanska solidarnost i zajedništvo". Upoznao je, pritom, tamošnje župljane kako su Pučišća stoljećima živjela od kamena i za kamen, te dodao: "Privatizacijom kamenoloma mnoge obitelji ostale su bez posla, pa su pojedinci i obitelji morali napustiti mjesto. Sada mjesto ima 1.400 stanovnika. Bez obzira na to, stanovnici vole svoju crkvu, imaju veliko kulturno nasljeđe i poznati su po kamenu, radu i pjesmi".

Poslije mise uslijedilo je druženje vjernika pred župnom crkvom. Tom prigodom župniku Miesebneru uručena je kamena ploča s reljefom zvonika dviju župa, bračke i austrijske, koja je s prigodnim natpisom izrađena u jednoj pučiškoj klesarskoj radionici.

TEXT BY: Jadran Bašić

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj