Root » , » Spomen na Velikog Bračanina

Spomen na Velikog Bračanina

Objavio: BracOnline | 21. 02. 2015.

spomenik Ive Marinković Mijarić Bol slike otok Brač Online
Brački zbornik i Općina Bol su predstavili posljednje počivalište Ive Marinkovića Mijarića (1918.-1995.) "Velikog Bračanina" kako je napisano na ploči koju su na njegov spomen u subotu, 21. veljače 2015. godine. U nazočnosti 40-ak ljudi, najprije je u ime Općine Bol govorio zamjenik načelnika Mate Petrić, a zatim je o Ivinim zaslugama pričala, u ime Bračkog zbornika, Marija Jakšić. Još su govorili Petrito Fabijanović i Slaven Puljak.
Najveći Ivini spomenici na Braču su: elektrifikacija, vodoopskrba i ceste. Njegovom zaslugom to je na Brač došlo mnogo ranije nego na drugim otocima. A to je značilo novi život. Neosporno je da je mnogo volio Bol i Brač, da je poduži popis dobroga što je učinio.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -