Root » , » Spomen na Velikog Bračanina

Spomen na Velikog Bračanina

Objavio: BracOnline | 21. 02. 2015.

spomenik Ive Marinković Mijarić Bol slike otok Brač Online
Brački zbornik i Općina Bol su predstavili posljednje počivalište Ive Marinkovića Mijarića (1918.-1995.) "Velikog Bračanina" kako je napisano na ploči koju su na njegov spomen u subotu, 21. veljače 2015. godine. U nazočnosti 40-ak ljudi, najprije je u ime Općine Bol govorio zamjenik načelnika Mate Petrić, a zatim je o Ivinim zaslugama pričala, u ime Bračkog zbornika, Marija Jakšić. Još su govorili Petrito Fabijanović i Slaven Puljak.
Najveći Ivini spomenici na Braču su: elektrifikacija, vodoopskrba i ceste. Njegovom zaslugom to je na Brač došlo mnogo ranije nego na drugim otocima. A to je značilo novi život. Neosporno je da je mnogo volio Bol i Brač, da je poduži popis dobroga što je učinio.

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj