Root » , , » Otvoreno radilište na izgradnji 3. dionice prometnice Nerežišća-Vela Farska-Murvica-Bol

Otvoreno radilište na izgradnji 3. dionice prometnice Nerežišća-Vela Farska-Murvica-Bol

Objavio: BracOnline | 06. 12. 2014.

radilište na izgradnji 3. dionice prometnice Nerežišća-Vela Farska-Murvica-Bol slike otok Brač Online
Svečano je otvoreno radilište na izgradnji treće dionice prometnice "Nerežišća-Vela Farska-Murvica-Bol". Radi se o povijesnom projektu za Općinu Nerežišća, o prometnici koja će povezati naša naselja sa obalom, što će omogućiti razvoj turizma na južnoj strani otoka, razvoj poljoprivrede i razvoj zdravstvenog turizma na obroncima Vidove gore, a naši građani koji imaju kuće u naselju Vela Farska konačno će dobiti pristup svojim kućama.
Ova prometnica ima i šire značenje, radi se o jednoj od najvažnijih prometnica koje se trenutno grade na Braču. Naime, ona povezuje Bol sa Supetrom dionicom koja je kraća oko 6 kilometara od postojeće, te stvara alternativu u slučaju loših vremenskih uvjeta ili nepogode na postojećoj prometnici.

Ugovoreni su radovi u dužini cca: 4 km, vrijednosti oko 3.700.000,00 kn, potrebnih za zemljane radove, potporne zidove i pripremu ceste do asfaltiranja. Nakon toga slijedi ishođenje građevinske dozvole za dionicu "Vela Farska – Murvica" i njena realizacija. Općina je financirala projektnu dokumentaciju a radove u cijelosti financira Županijska uprava za ceste Splitsko dalmatinske županije.

Radove je otvorio župan g. Zlatko Ževrnja uz nazočnost ravnatelja ŽUC-a g. Petra Škorića, općinskog načelnika g. Lovre Kuščevića i velikog broja okupljenih Bračanki i Bračana.

Netom prije otvaranja ovog radilišta župan i suradnici u pratnji načelnika obišli su radove na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni "Balun-Vrpovje" u Nerežišćima, te je obećana daljnja podrška ovom projektu.

Koristimo priliku zahvaliti Splitsko-dalmatinskoj županiji na podršci ovim projektima, bez koje podrške ne bi bilo moguće iste realizirati.

Izvor: Nerežišća.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -