Root » , » U Milni zaređena dva đakona

U Milni zaređena dva đakona

Objavio: BracOnline | 29. 11. 2014.

Ivan Jurin Milan Šarić ređenje đakona Milna slike otok Brač Online Ivan Jurin Milan Šarić ređenje đakona Milna slike otok Brač Online
U župi Gospe od Blagovijesti u Milni biskup trootočke biskupije mons. Slobodan Štambuk zaredio je 29. studenoga za đakone mjesne Crkve kandidate Ivana Jurina iz Milne i Milana Šarića iz Hvara. Na taj način Hvarska biskupila dobila je nova dva đakona koji će se na našim otocima pripremati za svećenički život i poslanje. Prvi stupanj svetoga reda biskup Štambuk podijelio je u tijeku svečanoga koncelebriranoga misnoga slavlja na kojemu se okupilo mnoštvo vjernika uz roditelje, rodbinu i prijatelje ređenika.

Na početku mise ređenja domaćin slavlja milnarski župnik Tonči Kusanović izrazio je radost zbog đakonskoga ređenja u njegovoj župi, pozdravivši rodbinu i prijatelje ređenika, te župljane župe sv. Stjepana iz Hvara, njih stotinjak, koji su zajedno sa svojim svećenicima stigli na ređenje. "Rado pozdravljam odgojitelje naših ređenika i redovnice služavke Maloga Isusa jer su oni, svatko na svoj način, učinili da sjeme posijanoga zvanja može niknuti u čistomu i toplomu ozračju. Kroz njih pozdravljam i zahvaljujem profesorima koji su kroz godine školovanja ulijevali potrebno znanje i iskustvo svećeničkoga života", rekao je mjesni župnik.

"Raduj se Crkvo! Radujte se svi nazočni. Nakon toliko godina i vremena imamo dva cvijeta koja izniknuše s naša dva otoka. Neka je Bogu hvala za ovaj trenutak. Dragi ređenici, nakon obreda đakonskoga ređenja bit ćete Božji poslanici koji ćete naviještati Božju riječ. Zaljubite se u Krista da biste što predanije mogli izvršiti poslanje", poručio je ređenicima mons. Štambuk. Prije središnjega obreda ređenja biskup je upitao o spremnosti kandidata za đakonat, a vjernici su molili za ređenike koji su svoju predanost Bogu iskazali činom prostracije. Poslije ređenja novi đakoni asistirali su biskupu kao poslužitelji kod oltara. Hvarski biskup na kraju je izrekao svoju čestitku ređenicima, zatim njihovim roditeljima i rodbini, kao i biskupijskim svećenicima.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -