Root » , » U Bobovišćima slavlje krštenja osmoga djeteta

U Bobovišćima slavlje krštenja osmoga djeteta

Objavio: BracOnline | 28. 11. 2014.

krštenje Bobovišća slike otok Brač Online krštenje Bobovišća slike otok Brač Online
Selo Bobovišće na našemu otoku zaslužuje vijest na portalu. U petak, 28. studenoga, u toj malobrojnoj župi održano je krštenje osmoga djeteta obitelji Franka i Danijele Sekul. Hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk krstio je maloga Nou Jurja, i to upravo u crkvi Sv. Jurja mučenika. Uz biskupa Štambuka radosnomu i uistinu rijetkomu događaju krštenja osmoga djetata nazočio je domaći župnik Tonči Kusanović. Mons. Štambuk izrazio je nadu da će događaj krštenja osmoga djeteta u Bobovišćima biti lijepi prilog povijesti te župe.

U ime župana splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje prigodnu riječ na kraju slavlja uputio je njegov zamjenik Luka Brčić koji je zajedno sa županovim savjetnikom Damirom Gabrićem sudjelovao na obredu krštenja. Poručio je kako glavni problemi svake države, pa i Hrvatske, nisu ekonomski i gospodarski, nego nedostatak djece i mladih, te dodao: "Odgovornost društva počiva upravo na tome koliko se brinemo o onima koji će nositi teret našega društva", upozorio je dožupan Brčić. Istaknuo je pri tom kako županija izražava svoju podršku obitelji Sekul i ostalim obiteljima koje u ovim vremenima pokazuju hrabrost i odlučnost. Tim povodom županija je toj bračkoj obitelji darovala novčanu pomoć u iznosu od 5.000 kn i prigodne darove.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -