Root » , » Pražničani proslavili sv. Klementa

Pražničani proslavili sv. Klementa

Objavio: BracOnline | 24. 11. 2014.

sv. Klement Pražnica slike otok Brač Online
Naša župa sv. Antuna Opata u Pražnicama proslavila je u 24. studenoga blagdan sv. Klementa, pape i mučenika, koji se u toj župi slavi kao nebeski suzaštitnik. Osim što je u našim Pražnicama crkvica sv. Klementa, podignuta na Klinjim glavama, župa vjerno čuva i svečevu relikviju, koju prema tradiciji, vjernici ljube na kraju proslave sv. Klementa.
Ove godine za proslavu sv. Klementa župu je pohodio svećenik iz župe Dol na Hvaru don Mario Zelanović koji je predvodio svečanu misu u zajedništvu s domaćim župnikom Ivicom Matulićem i nekoliko bračkih svećenika. U propovijedi je poručio da je sv. Klement, suzaštitnik župe, primjer kako u opasnostima vremena trebamo ostati dostojanstveni, neustrašivi i nepokolebljivi, posebno u vjeri i svjedočenju evanđelja. Pozvao je vjernike na molitvu svecu kojega slave kako bi ostali čvrsti u idealima, hrabri i ponosni u vjeri.
Pred kraj misnoga slavlja mjesni župnik čestitao je svojim župljanima proslavu nebeskoga suzaštitnika, zaželjevši da njegovo svetkovanje svima bude na blagoslov. Podsjetio je, pri tom, na skoru 70. obljetnicu mučeničke smrti svećenika Ante Biskupovića koji je župi ostavio najstariji sačuvani pisani dokument iz 1906. godine.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -