Root » , » Doljani ponovo u akciji

Doljani ponovo u akciji

Objavio: BracOnline | 12. 11. 2014.

radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
U organizaciji Udruge "Hrapoćuša", Doljani su se ponovno istaknuli u akciji za boljitak. Ovaj put je dvadesetak Doljana sudjelovalo u akciji skidanja kamenih ploča sa krova u cilju spašavanja toga blaga našega za buduće generacije. Naime, kuća na kojoj se nalazi krov je u vlasništvu crkve i zahvaljujući razumijevanju crkvenih vlasti koje će objekt dati na korištenje naći će se tu mjesta za vrijednu zbirku crkvenih starina, zavičajnu etno zbirku kao i kuću hrapoćuše. Ovo je jedan krasan primjer odlične suradnje crkvenih i civilnih vlasti. Idealan prostor u samom centru mjesta poslužit će i kao prostor za predavanja, izložbe, vjeronauk, vježbaonica za crkvene pučke pjevače, ali i radionice za pravljenje hrapoćuše.
radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
Uz pomoć Općine Postira Doljani su već aplicirali na natječaj i s pravom očekuju pozitivan rezultat. Da se radi o pravom potezu za boljitak Dola govori i činjenica da je Udruga
"Hrapoćuša" ove dane dogovorila sa jednom bračkom agencijom iduće ljeto održavanje radionica pravljenja hrapoćuše. To govori da su ovakvi prostori neophodni i da ova dolska priča još ima prostora za napredovati.
radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
Za spomenuti je da je osim ovih akcija Udruga "Hrapoćuša" nedavno uspješno bila i suorganizator dizajnerskoj radionici ljubljanskog sveučilišta u Dolu, a već se priprema i iduća akcija uz pomoć Turističke zajednice Postira i TZ Splitsko-dalmatinske županije. To je čišćenje i osvjetljenje dolskih špilja koje su posebnost ovog mjesta te postavljanje nekoliko informativnih ploča po mjestu kao pomoć pri razgledavanju sve većem broju posjetitelja.

TEXT & PHOTO BY: Jerko Gospodnetić (Udruga "Hrapoćuša" - Dol)

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -