Root » , » Doljani ponovo u akciji

Doljani ponovo u akciji

Objavio: BracOnline | 12. 11. 2014.

radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
U organizaciji Udruge "Hrapoćuša", Doljani su se ponovno istaknuli u akciji za boljitak. Ovaj put je dvadesetak Doljana sudjelovalo u akciji skidanja kamenih ploča sa krova u cilju spašavanja toga blaga našega za buduće generacije. Naime, kuća na kojoj se nalazi krov je u vlasništvu crkve i zahvaljujući razumijevanju crkvenih vlasti koje će objekt dati na korištenje naći će se tu mjesta za vrijednu zbirku crkvenih starina, zavičajnu etno zbirku kao i kuću hrapoćuše. Ovo je jedan krasan primjer odlične suradnje crkvenih i civilnih vlasti. Idealan prostor u samom centru mjesta poslužit će i kao prostor za predavanja, izložbe, vjeronauk, vježbaonica za crkvene pučke pjevače, ali i radionice za pravljenje hrapoćuše.
radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
Uz pomoć Općine Postira Doljani su već aplicirali na natječaj i s pravom očekuju pozitivan rezultat. Da se radi o pravom potezu za boljitak Dola govori i činjenica da je Udruga
"Hrapoćuša" ove dane dogovorila sa jednom bračkom agencijom iduće ljeto održavanje radionica pravljenja hrapoćuše. To govori da su ovakvi prostori neophodni i da ova dolska priča još ima prostora za napredovati.
radovi crkvene kuće Dol slike otok Brač Online
Za spomenuti je da je osim ovih akcija Udruga "Hrapoćuša" nedavno uspješno bila i suorganizator dizajnerskoj radionici ljubljanskog sveučilišta u Dolu, a već se priprema i iduća akcija uz pomoć Turističke zajednice Postira i TZ Splitsko-dalmatinske županije. To je čišćenje i osvjetljenje dolskih špilja koje su posebnost ovog mjesta te postavljanje nekoliko informativnih ploča po mjestu kao pomoć pri razgledavanju sve većem broju posjetitelja.

TEXT & PHOTO BY: Jerko Gospodnetić (Udruga "Hrapoćuša" - Dol)

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj