Root » , , » Akcija darivanja krvi, Nerežišća

Akcija darivanja krvi, Nerežišća

Objavio: BracOnline | 11. 11. 2014.

Akcija darivanja krvi, Nerežišća slike otok Brač Online Akcija darivanja krvi, Nerežišća slike otok Brač Online
U organizaciji Crvenog križa Brač, DDK Nerežišća i Transfuzije KBC Split, u prostorijama Hrvatskog doma u Nerežišćima, održana je redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se održala pod pokroviteljstvom Općine Nerežišća koja tradicionalno podržava svaku akciju koju organizira DDK Nerežišća.

Akciji se odazvao 51 darovatelj, prikupljeno je 45 doza krvi, dok je 6 darivatelja krvi odbijeno poradi zdravstvenih razloga.

Moramo istaknuti darovatelje koji su svojevrsni "rekorderi" u broju darivanja, a odazvali su se i ovaj put: Andrija Bezmalinović, Stjepan i Ante Dubravčić, Meri Obilinović, Tonči Senjković.

Meri Obilinović krv je dala 55 puta, te joj je ovim putem uručen i prigodan poklon koji joj je uručio predsjednik CK Brač, g. Pavao Bonačić-Proti , naglasivši kako gđa. Meri ima najveći broj darivanja krvi na otoku Braču unutar ženskog dijela populacije darivatelja.
Prvi puta krv su darovali: Mia Bezmalinović i Nikolina Dubravčić, obje iz Nerežišća, te im ovom prigodom posebno zahvaljujemo i čestitamo što su se uključili u našu obitelj darivatelja krvi. Darivatelji su se nakon uspješno odrađene akcije zajedno počastili u Donjem Humcu, u restoranu "Kopačina", gdje je bio organiziran ručak za darivatelje i medicinsko osoblje KBC Split.

Potrebe za krvlju su stalne, pogotovo u ljetnom periodu su veće u odnosu na ostali dio godine. Zdravstveni radnici ističu kako je sa zdravstvene strane dobro dati krv, kako bi se krvne stanice obnavljale, a prilikom svakog darivanja obavi se i osnovni liječnički pregled koji je svakako dobar sa preventivnog stajališta. Muškarcima je dozvoljeno krv darivati svaka tri, ženama svaka četiri mjeseca, a sami proces davanja krvi je gotovo pa bezbolan i traje najviše 10 minuta.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, te Vas pozivamo da i dalje budete dio ove velike humane obitelji koja živote spašava.

Izvor: Nerežišća.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -