Root » , » Milnarani proslavili sv. Klementa

Milnarani proslavili sv. Klementa

Objavio: BracOnline | 16. 10. 2014.

Sv. Klement proslava Milna slike otok Brač Online
Uvodnom procesijom sa svečevim moćnikom i misnim slavljem koje je predvodio župnik Nerežišća, Dračevice i Donjega Humca don Ljubomir Galov, svečano je 16. listopada proslavljen blagdan sv. Klementa mučenika, kojega vjernici Milne slave kao suzaštitnika župe. Premda ljeti gosti na našem otoku rado sudjeluju u crkvenim slavljima po našim župama, ni jesenska proslava u Milni nije prošla nezapaženo. U milnarskoj crkvi okupio se priličan broj vjernika koji su iskazali štovanje prema svecu čije relikvije čuva ta župa.

Uz predvoditelja slavlja i domaćega župnika don Tončija Kusanovića okupilo se sedam svećenika koji su svojom koncelebracijom uzveličali proslavu sv. Klementa. Govoreći o svecu – mučeniku kojega Milnarani slave, predsjedatelj euharistije pozvao je vjernike na molitvu Gospodinu kako bi u radostima i žalostima života Gospodin ušao u svakodnevne poslove, ali i međuljudske odnose stanovnika Milne. Potaknuo je okupljene vjernike na opraštanje, poručivši da je ono bit Isusovih učenika, ali i svih kršćana. Na misi je pjevao mješoviti župni zbor kojim je ravnala s. Robertina Šašo. Svojim pjevanjem obogatili su i procesiju uokolo crkve i po obali u kojoj je svečeve relikvije nosio predvoditelj ovogodišnje proslave.

TEXT BY: Jadran Bašić
Sv. Klement proslava Milna slike otok Brač Online Sv. Klement proslava Milna slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -